Pare greu de greu de crezut, dar patronii unei distilerii din Iowa încearcă să revoluţioneze gastronomia, creând o rasă de porci a căror carne are gust de whisky.
Ideea i-a străfulgerat pe cei de la The Templeton Rye Distillery, după ce au analizat mai multe reţete de fripturi şi au observat că sunt destui bucătari care marinează carnea de porc în whisky. Păi, atunci, de ce să nu aibă porcul, din start, gust de whisky, s-au gândit ei şi au şi trecut la treaba. În concluzie, oamenii au cumpărat 25 de purceluşi a căror carne, la maturitate, va avea, teoretic, gust de băutură alcoolică. Dacă va gândiţi că bieţii grohăitori o ţin tot într-o beţie, pentru a ajunge să aibă caracteristică pe care şi-o doresc stăpânii lor, va înşelaţi amarnic. Dietă lor constă într-un amestec de cereale utilizat în prepararea whisky-ului. În timp, crede Nick Berry, doctorul în studii animale care se ocupă de cei 25 de purcei, carnea animalelor va capătă acelaşi gust de parcă ar fi stat la marinat în alcool.
Deşi nu ştiu dacă vor există persoane interesate să cumpere purceii cu gust de whisky şi nici măcar dacă animalele vor avea într-adevăr gust de whisky, patronii de la The Templeton Rye Distillery sunt încrezători în proiectul lor.
Sursă text și foto onlystuff.eu