Acasăsinucidere maramuresPORȚIA DE ISTORIE - Părintele comunismului, Karl Marx, era sărac lipit

PORȚIA DE ISTORIE – Părintele comunismului, Karl Marx, era sărac lipit

spot_img

DISTRIBUIȚI

Averile lăsate în urmă de personalităţi precum Charles Darwin şi Karl Marx sunt incluse într-o bază de date britanică, lansată online, miercuri, pe ancestry.co.uk, potrivit cnn.com.

The England and Wales National Probate Calendar, 1861-1941, o colecţie de testamente lansată, miercuri, online, arată că Charles Darwin a lăsat în urmă o mare avere, în timp ce Karl Marx a murit sărac.

Astfel, anticapitalistul Marx a murit în 1883, lăsându-i 250 de lire sterline (aproximativ 23.000 de lire sterline, în prezent) fiicei sale mai mici, Eleanor.

Faimosul explorator al Antarcticii Ernest Shackleton avea şi el o avere mică în momentul în care a decedat, în 1922 – 556 de lire sterline, sumă care în prezent s-ar ridica la 20.000 de lire sterline.

În schimb, Charles Darwin avea o avere de 146.911 lire – care, în prezent, ar valora în jur de 13 milioane de lire sterline – când a murit, în 1882.

În baza de date citată, unde sunt menţionate averile a circa 6 milioane de oameni, se mai arată că valoarea medie a moştenirii unei persoane lăsată prin testament în acea perioadă era de 3.400 de lire sterline, în unele testamente figurând şi mica sumă de 10 lire.

Testamentul lui John Cadbury, care a creat un imperiu al ciocolatei, arată că averea personală a acestuia se ridica la 43.773 de lire sterline când a murit, în 1889, echivalentul din prezent al sumei de 4,2 milioane de lire sterline.

Mai mulţi scriitori celebri au lăsat, de asemenea, în urmă averi substanţiale. Charles Dickens avea o avere sub 80.000 de lire sterline (7,1 milioane de lire sterline, în prezent), când a murit, în 1870, în timp ce creatorul lui Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle, care a murit în 1931, a lăsat o avere de 63.491 de lire sterline, adică 3 milioane de lire în prezent.

O sumă mai mică, dar totuşi notabilă, o reprezintă averea lăsată la deces, în 1898, de Lewis Carroll, autorul celebrei cărţi „Alice în Ţara Minunilor” – 4.145 de lire, ceea ce în prezent se ridică la 450.000 de lire.

Baza de date poate fi folosită de cei interesaţi de trecutul familiilor lor, pentru a afla mai multe despre statutul social şi proprietăţile rudelor lor.

historia.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA