AcasăNews AlertPMP NU MAI ESTE “POPULAR” - Lovitura primită de la UNPR

PMP NU MAI ESTE “POPULAR” – Lovitura primită de la UNPR

spot_img

DISTRIBUIȚI

PMP NU MAI ESTE “POPULAR” PMP pierde tot mai mult teren, iar ultima lovitură vine chiar de la UNPR, partidul cu care ar fi trebuit să facă alianţă.


PMP NU MAI ESTE “POPULAR” Joi, la Curtea de Apel Bucureşti s-a judecat întâmpinarea senatorului Marian Vasiliev de contestare a fuziunii UNPR-PMP, iar magistraţii au decis o amânare pentru data de 15 noiembrie.

Amânarea s-a făcut la cererea expresă a lui Marian Vasiliev care a motivat că nu are avocat angajat să-i reprezinte interesele.

Amânarea va avea consecinţe foarte grave pentru PMP care în acest fel nu va putea să-şi numească oameni în secţiile de votare şi nici în BEJ.

„ PMP nu mai are grup parlamentar, deci nu are dreptul nici să aibă oameni în secţiile de votare şi nici în BEJ. Mai mult, toţi consilierii judeţeni sau locali ai UNPR nu vor mai fi subordonaţi PMP şi vor lua singuri decizii, fără a mai fi nevoiţi să respecte directivele venite de la Centru”, au precizat surse din cadrul UNPR .

UNPR a avut marţi, 1 noiembrie, o Conferinţă Naţională Extraordinară, care s-a desfăşurat la Bucureşti şi la care au participat 428 de membri de partid. Aceştia au votat în unanimitate revocarea Hotărârii de fuziune prin absorbţie cu PMP, adoptată în 20 iunie 2016. Motivul principal este încălcarea protocolului de fuziune prin nerespectarea principiului parităţii absolute.

La aceeaşi întâlnire, deputatul Ioan Răducanu, vicepreşedinte UNPR şi lider de grup al Camerei Deputaţilor, a anunţat că se retrage din funcţia de vicepreşedinte UNPR, dar şi din cea de lider de grup. În plus, a arătat că nu va mai participa la alegerile parlamentare din 11 decembrie, cu toate că era pe locul 1 la Camera Deputaţilor pe Timiş. Şi-a motivat această decizie prin faptul că a fost unul din cei ce au luptat pentru fuziunea dintre cele două partide.

„Fuziunea dintre PMP şi UNPR s-a realizat în mod defectuos în favoarea exclusivă a PMP, încălcându-se principiile stabilite la Congresul de fuziune şi la primul Consiliu Executiv Naţional al PMP, când au fost numiţi preşedinţii interimari ai organizaţiilor judeţene.

Acest fapt a fost posibil prin trădarea partidului şi a parlamentarilor UNPR de către preşedintele Valeriu Steriu, care a pus mai presus de orice propriul interes – locul 1 la Camera Deputaţilor la Bucureşti, lăsându-şi colegii pradă fariseismului, oportunismului şi parşivismului celor din Conducerea Centrală şi din Conducerile Judeţene ale Organizaţiilor PMP.

Fostul preşedinte Valeriu Steriu a lăsat partidul cu datorii imense, provenite fie de la vechiul PPDD, fie de la PIN, fie apărute în timpul mandatului său.

De asemenea, UNPR-ul şi organizaţiile judeţene care au depăşit pragul de 3% la alegerile locale şi care trebuie să-şi primească banii folosiţi ilegal în campanie, sunt în pericol de a pierde aceste fonduri din cauza mandatarului financiar angajat de Valeriu Steriu, care, nefiind plătit, a depus documentaţiile primite de la judeţe şi centralizatorul târziu şi cu multe inadvertenţe”, a spus Răducanu.

Practic, din 86 de locuri I pe liste, 43 la deputaţi şi 43 la senatori, PMP are 60 de locuri, iar UNPR numai 26, adică aproximativ 30%.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA