Aluat:
– Ingredientele se folosesc pentru a forma un aluat moale si se lasa acoperit la rece
circa 15 minute.
Umplutura:
– Merele decojite si taiate in sferturi se taie in bucati de cate 1 cm. Zaharul se
caramelizeaza, se adauga si bucatele de mere, se prajesc usor, se adauga prazul (taiat inele), untul se topeste, se amesteca si se lasa inca un minut pe foc sa se inabuse.
– Celelalte ingrediente, fara Bavaria blu, se amesteca bine si se adauga dupa gust mirodeniile.
Finisare:
– Se unge o forma de copt cu putin ulei, se umple cu aluatul in strat subtire si
se lasa sa se aseze bine in forma. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 C.
– Bucatile de mere si prazul se distribuie in mod egal pe aluat, se presara Bavaria blu
si se glazureaza cu ou.
– Placinta se pune la cuptorul preincalzit circa 40 minute pana se rumeneste.Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, si se taie in 6 bucati.