AcasăLifestylePatru sfaturi pentru o casă curată și fără microbi

Patru sfaturi pentru o casă curată și fără microbi

spot_img

DISTRIBUIȚI

În ultimii doi ani, fiecare dintre noi am devenit din ce în ce mai conștienți de importanța igienei și de măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a ne proteja împotriva virusurilor și bacteriilor. Chiar dacă restricțiile privind coronavirusul s-au atenuat, în continuare este esențial să ne spălăm și să ne dezinfectăm cât de des putem. Dar așa cum suntem atenți să distrugem bacteriile și microbii de pe mâinile noastre, la fel de important este să le înlăturăm din casa noastră.

 

Dezinfectarea regulată joacă un rol vital în limitarea răspândirii virusurilor, precum COVID-19 sau gripa, așadar o curățare a casei în profunzime este recomandată pentru un mediu sănătos.

Curăță, apoi dezinfectează

Pentru un rezultat complet, utilizează metoda în doi pași, mai exact curățare și apoi dezinfectare. Șterge suprafețele, precum blaturile de bucătărie, mesele și alte asemenea, cu o cârpă înmuiată în detergent și stoarsă foarte bine. Clătește bine cu apă și aplică apoi o soluție dezinfectantă. Poți folosi unul dintre produsele de pe piață sau îți poți prepara chiar tu un astfel de lichid, folosind substanțe pe bază de clor.

 

Organizația Mondială a Sănătății recomandă o soluție 1:9 dezinfectant pe bază de clor și apă atunci când există o concentrație a hipocloritului de 5% în produs. Desigur, poți apela la o lampa UV, acest proces fiind foarte simplu și rapid. Mai mult, rata de succes privind combaterea microorganismelor este foarte ridicată, iar lampa are capacitatea de a distruge până la 99,9% dintre germenii aflați sub raza de acțiune a luminii UV-C.

Acordă atenție suprafețelor atinse frecvent

Locurile pe care le curățăm și dezinfectăm regulat într-o locuință sunt toaletele și blaturile de bucătărie. Dar ce facem cu suprafețele pe care le atingem frecvent, cum ar fi mânerele ușilor, întrerupătoarele și balustradele? De multe ori, chiar dacă sunt unele dintre cele mai utilizate, uităm să le includem în planul de curățenie. Așadar, după ce aplici dezinfectant, asigură-te că lași soluția să acționeze cel puțin două minute înainte să clătești și să ștergi. Ai grijă la întrerupătoare și nu pulveriza niciodată direct pe comutatoare, ci pe o cârpă din microfibră. Nu uita de telefoane, telecomenzi și laptop, acestea fiind și ele extrem de utilizate.

Lasă pantofii lângă ușă

Pantofii nu transportă doar murdărie în locuințele noastre, ci și diverși microbi și bacterii, așadar este esențial să-i lăsăm cât mai departe de zonele unde ne petrecem timpul. Fie că folosești un covor unde să-i depozitezi, fie că ai spațiul necesar pentru un pantofar, este bine să existe zone fără pantofi. Curăță mereu gresia sau parchetul, mai întâi aspirând murdăria și apoi aplicând o soluție caldă cu dezinfectant.

Curăță temeinic cârpele

Dacă ești adepta folosirii cârpelor în locul bureților universali, este esențial să le schimbi de fiecare dată când termini de curățat o suprafață. Astfel, vei împiedica răspândirea bacteriilor și a virușilor. Pentru rezultate mai bune, poți opta pentru cârpe fine din microfibră, acestea având capacitatea de a curăța mai bine suprafețele. Mai mult, după utilizare, acestea trebuie spălate la temperaturi ridicate, tocmai pentru a elimina microbii.

 

În plus, ai grijă de mașina ta de spălat și, o dată pe săptămână, curăță interiorul fie cu soluții cumpărate de la magazin, fie cu lichide realizate de tine acasă, ambele ajutând la eliminarea depunerilor de calcar, detergent sau mucegai. Curățarea mașinii cuprinde două etape, mai exact cea internă, ce presupune igienizarea cuvei, ușii, tamburului și a compartimentelor pentru detergent și balsam, și cea externă, care are ca scop spălarea furtunurilor de alimentare și evacuare.

 

Sursă foto: Pexels

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA