AcasăActualitatePĂRERI ÎMPĂRȚITE - Sindicaliştii cer păstrarea înălţimii minime necesare la admiterea în...

PĂRERI ÎMPĂRȚITE – Sindicaliştii cer păstrarea înălţimii minime necesare la admiterea în şcolile de poliţie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sindicaliştii au păreri împărţite în jurul propunerii MAI de a elimina din admiterea la şcolile de poliţie a criteriului minim de înălţime. La dezbaterea de vineri, unii au punctat că renunţarea la criteriu ridiculizează meseria de poliţist, în vreme ce unii spun că inteligenţa ar trebui să primeze, relatează Mediafax.

Câţiva reprezentanţi ai sindicatelor şi oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne au dezbătut, vineri, propunerea lansată cu puţin timp în urmă de a fi eliminat criteriul minim de înălţime pentru admiterea la instituţiile de învăţământ din cadrul instituţiei.

Unii dintre sindicalişti cer Ministerului Afacerilor Interne să menţină această normă necesară, pentru ca standardele să rămână la cotele care se impun.

„Ne permitem să criticăm şi să amendăm poziţia Ministerului de Interne prin care propune eliminarea criteriului minim de înălţime, considerând că este inoportun, inadecvat şi prematur. (…) Onorat Minister de Interne, în momentul când aţi dezbătut şi aţi prezentat expunerea de motive, pe site, aţi uitat să prezentaţi şi studiul de impact, un document necesar şi obligatoriu. (…) Mă gândesc că, dacă astăzi aveţi sentinţe de CNCD care vă forţează mâna privind desfiinţarea criteriului minim de înălţime, poimâine vă puteţi întâlni cu situaţia în care aveţi un proces pentru transexuali. Vreau să cred că Ministerul de Interne nu va deveni un institut de binefacere socială, chiar dacă mulţi îşi doresc să acceseze aceste structuri. Rugămintea mea e să nu lăsaţi din standardele de calitate, pentru că ele participă la liniştea statului de drept. Noi voiam să vă solicităm creşterea criteriului minim, dar mă abţin. Poate la o altă rundă”, a spus Marin Răileanu, preşedintele sindicatului SINPEN 2006.

Totodată, acesta a atenţionat reprezentaţii MAI, subliniind că există riscul ca meseria de poliţist sau de jandarm să devină ridicolă.

„În stradă, când vorbim de pază, de ordine publică (…), statul trebuie să-şi construiasă forţe capabile să menţină liniştea şi ordinea socială. MAI trebuie să menţină standardele de calitate altfel veţi duce în ridicol meseria de poliţist sau de jandarm”, a mai spus Marin Răileanu.

Continuarea, AICI. 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA