AcasăActualitateSocialORA DE IARNĂ – În această noapte se trece oficial la ora...

ORA DE IARNĂ – În această noapte se trece oficial la ora de iarnă

spot_img

DISTRIBUIȚI

ORA DE IARNĂ  România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, la ora 4:00, care va deveni ora 3:00, astfel că 30 octombrie va fi cea mai lungă zi din acest an. În noaptea de sâmbătă spre duminică, România revine la ora Europei de Est sau Timpul Legal Român. Astfel, începând de duminică, România va avea două ore avans faţă de GMT.

România se află în fusul orar 2, iar Timpul Legal Român se aplică din ultima duminică a lunii octombrie până în ultima duminică a lunii martie, când România va trece la ora de vară, iar diferenţa faţă de timpul universal (UTC) va fi de trei ore.

 Cum va fi afectat transportul feroviar:

Trenurile de călători vor pleca din staţii după ora de vară până în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 4:00, scrie News.ro. După trecerea la ora Europei Orientale, trenurile vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Citește și MEMORIA TIMPULUI – Ce s-a întâmplat de-a lungul vremii în 29 octombrie

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale se face în aceeaşi zi, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să contacteze compania la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului din stații.

Efectele trecerii la ora de iarnă:

Adaptarea la ora de iarnă nu este prea uşoară, spun psihologii. Schimbarea creează senzatia de oboseală şi irascibilitate, accentueaza stările de depresie sau creşte stresul şi anxietatea din cauza întunericului şi a frigului. Persoanele cărora le place rutina sunt cele mai stresate, pentru că trecerea la ora de iarnă le dă peste cap obiceiurile zilnice. În schimb, persoanele care se adaptează mai repede la schimbări îşi continuă activităţile normal, fără să fie afectate în vreun fel.

Pentru a contracara efectele trecerii la ora de iarnă, medicii recomandă ca în următoarele săptămâni somnul să înceapă cu o oră mai devreme. Indiferent ce efecte produce trecerea la ora de iarnă, psihologii spun că acestea dispar în câteva zile, timp în care corpul se obişnuieşte cu noul orar.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA