Legea privind starea de alertă și măsurile care se pot lua în perioada în care este activă a fost adoptată atât de către Senat, cât și de Camera Deputaților. În lege se precizează inclusiv posibilitatea ca terasele restaurantelor și barurilor din România să fie deschise publicului, cu condiția ca acestea să respecte măsurile de distanțare socială (distanța între mese, numărul de persoane care pot sta la o masă, etc.).
Astfel, începând cu 15 mai (deși legea va intra în vigoare numai luni, 18 mai), din momentul în care starea de urgență va lua sfârșit, proprietarii din domeniul HoReCa pot începe să primească clienți.
Amendamentul cu privire la deschiderea teraselor a fost propus de către senatorul PSD Șerban Nicolae și aprobat de către comisia juridică.
„Art.3 – (1) Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora. (2) Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la alin. (1), cu excepția teraselor unde se respectă măsurile de protecție sanitară”, se arată în amendamentul adus legii.
ActualMM
Foto: Foursquare.com