NOCIV Mulți oameni reutilizează sticlele de plastic pentru a bea apă mai multe zile la rând sau chiar pentru a depozita vinul peste iarnă. Acest obicei este însă unul extrem de nociv și poate duce la îmbolnăvire.
NOCIV Recipientele fabricate din materiale tratate chimic pot reține colonii întregi de bacterii periculoase, chiar și atunci cand sunt spălate.
Acumularile de agenti patogeni, pe suprafața sticlelor din plastic, dar și în zgârieturile și crăpăturile invizibile cu ochiul liber, pot conduce la declanșarea simptomelor similiare toxiinfecției alimentare (greață, vărsături și diaree), potrivit cercetătorilor.
Reutilizarea sticlelor din plastic poate conduce la contaminarea bacteriană atunci când recipientele nu sunt spalate regulat și corespunzător (cu o soluție dezinfectantă ușoară, foarte bine clătite cu apă călduță). Spălarea cu apă și săpun poate ține bacteriile la distanță o vreme, dar ele se pot dezvolta și înmulți ulterior. De asemenea spălarea și utilizarea frecventă a recipientelor din plastic poate duce la deteriorarea acestora, în special dacă sunt spălate cu apă foarte fierbinte. Iar acest lucru poate duce la crăpături invizibile cu ochiul liber, acolo unde bacteriile găsesc mediu propice pentru a se înmulți.
sura info