AcasăEvenimentNICI DROGURILE NU MAI SUNT CE-AU FOST - Dealearii din Baia Mare...

NICI DROGURILE NU MAI SUNT CE-AU FOST – Dealearii din Baia Mare puneau în cocaină o substanță folosită la tratarea vitelor de viermi intestinali!

DISTRIBUIȚI

foto: voceatransilvaniei.ro

Ancheta desfășurată de procurorii DIICOT Oradea în cazul băimărenilor care vindeau cocaină în Maramureș și Satu Mare a scos la iveală detalii suprinzătoare. Băimărenii RazvanPerța și Daniel Sigheti vindeau gramul de cocaină cu 120 de euro, în pliculețe de 5 grame. După mai multe luni de supraveghere, polițiști sub acoperire au cumpărat marfă de la traficanți cocaină, moment în care afacerea a picat. Pe numele celor doi, Tribunalul Satu Mare a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, confirmat apoi de Curtea de Apel Oradea.

Gradul de puritate a cocainei era de 80%, cei doi amestecând cocaina cu levamisole pentru a-i spori efectele. Levamisolul e un medicament antihelmintic, adică e folosit pentru uciderea viermilor paraziți.  Înainte, medicamentul era folosit pentru a elimina viermii intestinali la om și la animale, dar de când s-a descoperit că poate cauza agranulocistoză (o reducere severă a celulelor albe din sânge care lasă corpul vulnerabil la infecții), a fost folosit doar pentru tratarea vitelor infestate cu viermi intestinali.

Și nu e doar un medicament pentru vaci, ci și un foarte popular aditiv pentru cocaină. Levamisolul crește cantitatea de dopamină eliberată prin creșterea nivelelor de glutamat din creier. Cum efectul euforic al cocainei se datorează blocării proteinei transportatoare de dopamină – care apoi crește cantitatea disponibilă de dopamină pentru a interacționa cu receptorii de dopamină din creier – levamisolul ar putea crește efectul cocainei prin eliberarea de dopamină, scrie VoceaTransilvaniei.ro.

Potrivit procurorilor, Razvan Perța a introdus periodic în țară diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină), pe care le vindea consumatorilor din Maramureș și Satu Mare cu 120 euro/gram. Ghinionul traficantului a fost că a dat peste un polițist sub acoperire. În 22 mai, Razvan Perța a vândut cocaină unui investigator, pentru 600 de euro. La analize, polițiștii au stabilit că în pliculețul cumpărat de investigatorul sub acoperire erau 4,60 de grame de cocaină, amestecată cu levamisole. Razvan Perța primise cocaina de la un alt băimărean, Daniel Vasile Sigheti.

În 19 iunie, un alt polițist sub acoperire a cumpărat de la Razvan Perța cocaină, pentru care a plătit 2650 de lei. În urma analizelor, s-a stabilit că în pungă erau 4,73 grame de cocaină, amestecată tot cu levamisole.

La audieri, Razvan Perța a recunoscut că a vândut 10 grame de cocaină unui anume ”Dani” din Satu Mare, drogurile fiind primite de la Daniel Vasile Sigheti, care le depozitase acasă într-un bolțar. Razvan a declarat că din cei 5.300 de lei pe care i-a primit pentru cocaină, a păstrat doar 200 de lei, restul banilor fiind băgați în buzunar de Sigheti. Razvan Perța a mai fost condamnat pentru trafic de droguri în 2008 la o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Ciprian Fabian, VoceaTransilvaniei.ro.

CLICK AICI PENTRU A CITI INCHEIEREA DE LA TRIBUNALUL SATU MARE.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA