AcasăActualitatePoliticNeregulile şi ilegalităţile de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, semnalate ministrului Sănătăţii,...

Neregulile şi ilegalităţile de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, semnalate ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu

spot_img

DISTRIBUIȚI

La urechile actualului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu au ajuns neregulile şi ilegalităţile existente la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş. Şi totul ca urmare a unei interpelări parlamentare făcute de către deputatul Gheorghe Şimon, cel care nu prea le are cu vorbitul în Parlament, dacă analizăm activitatea sa parlamentară.

Domnule ministru vreau să vă aduc la cunoştinţă câteva lucruri deosebit de grave legate de Serviciul de Ambulanţă Maramureş. Auditul public intern care vizează perioada 01.01.2010 – 28.02.2011, efectuat de către Roatiş Ioan, auditor în cadrul Compartimentului Audit Public Intern al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, în perioada 1 martie 2011 – 20 aprilie 2011 scoate în evidenţă numeroase NEREGULI şi ILEGALITĂŢI.

De câţiva ani, dr. Eugenia Tivadar este manager general la Serviciul de Ambulanţă Maramureş. Ea a reuşit în scurtă vreme să se înconjoare cu oameni care în acest timp, au căpuşat sistemul. În presă a apărut un serial îngrijorător despre nregulile grave şi ilegalităţile create de Eugenia Tivadar la nivelul Serviciului de Ambulanţă Maramureş. Alături de un şef de birou Resurse Umane fără studii superioare, un jurist angajat pe lângă lege, şi un şef de garaj de la substaţia Sighet, unde există un service clandestin, Eugenia Tivadar, a transformat Serviciul de Ambulanţă Maramureş în moşia aghiotanţilor săi şi a apropiaţilor acestora.

TOATE ACESTEA SUNT DESCOPERITE DE AUDITORUL DSP ŞI PE MARGINEA LOR A APĂRUT SCANDALUL ÎN PRESA ONLINE!

Vă enumăr câteva dintre cele mai grave aspecte:

  1. Şefii de birouri lucrează ilegal cu delegaţie şi managerul Eugenia Tivadar nu a organizat concursuri cu toate că a minţit DSP, oficial, în înscrisuri că aceste concursuri vor fi organizate. La Sighetu Marmaţiei, cea mai mare substaţie din judeţ funcţionează un service clandestin. Aici se repară în sistemul ambulanţier maşini în regim privat ceea ce este ilegal. Au apărut în presă fotografii! Şeful de la Administrativ, Ioan Cristof, lucrează ilegal cu delegaţie de aproape 13 ani, şi-a angajat cei doi fii ca ambulanţieri, nora la economic iar cea mai bună ambulanţă casată a ajuns la unul din băieţii săi după licitaţii suspecte
  2. Au fost vândute la fier vechi  piese noi de Ambulanţă tip Dacia cu toate că două astfel de maşini mai există şi acum în curtea instituţiei!
  3. Toate licitaţiile au fost suspecte. Au fost tărăgănate până când autosanitarele au fost descompletate şi vândute pe bucăţi. Apoi au fost vândute cui trebuie, cum ar fi la fiul lui Ioan Cristof de la Administrativ
  4. Consilierul juridic, Dan Mihai a participat la un concurs pentru jumătate de normă dar angajat cu normă întreagă prin dispoziţie a managerului şi nu printr-un alt concurs, adică pe lângă lege
  5. Consiliera pe juridic şi şefa contabilă, titular de viză Control Financiar Preventiv, ultima plătită în plus cu 25% să vegheze asupra eventualelor plăţi necuvenite, cum ar fi indemnizaţiile de şefi birouri, nu şi-au îndeplinit atribuţiunile de serviciu în acest sens dar nu s-au luat măsuri împotriva lor
  6. De ani de zile managerul Eugenia Tivadar minte DSP că atelierul propriu este în curs de autorizare la RAR. În presă a apărut faptul că la RAR nu se află niciun dosar în acest sens. Serviciul de Ambulanţă Maramureş îşi permite să ţină pe criza asta 7 muncitori (mecanici,  electricieni auto şi tinichigii) cu cel mai înalt grad de calificare, cu salarii, sporuri şi cheltuieli de întreţinere şi să dea de lucru ALTORA.
  7. Până anul trecut, pentru servicii de reparaţii şi întreţinere au fost chelţuiţi 654.735 lei în service-urile altora! Toate acestea după ce s-au făcut investiţii inutile în atelierul propriu în proporţie de 80-90%! Nu se doreşte clarificarea situaţiei de la service-ul clandestin de la Sighet şi nici autorizarea atelierului propriu din Baia Mare pentru că şefimea îşi repară maşinile personale şi ale celor din familie la service-urile cu care are Serviciul de Ambulanţă Maramureş are contracte?

 

Domnule ministru, toate aceste aspecte îngrijorătoare sunt cuprinse în raportul de audit public intern dar propunerile şi măsurile cu caracter de lege ale auditorului nu au fost luate în seamă nici până azi. După apariţia lor în presă s-a făcut un alt audit dar nu se ştie ce cuprinde pentru că nu a fost făcut public.

Tocmai pentru a clarifica situaţia şi a lua măsurile cuvenite, vă cer trimiterea Corpului de Control al ministrului Sănătăţii la Serviciul de Ambulanţă Maramureş, demiterea managerului şi a celor care au gestionat defectuos activitatea acestui important serviciu. Anexez şi o copie a auditului la care am făcut referire”, se arată în interpelarea făcută.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA