MINISTRUL EDUCAȚIEI Liviu Pop, a declarat că profesorii care vor realiza manuale şi auxiliare curriculare vor avea punctaj pentru gradaţie de merit. Pop a adăugat că ideea de a exista un singur manual şcolar prinde contur şi nu are nicio problemă să înainteze Guvernului proiectul de lege prin care să existe un singur manual şcolar la fiecare disciplină din programul cadru.
„M-am bucurat foarte mult să văd (şi solicit pe toţi profesorii din zona învăţământului tehnologic, învăţământului profesional si tehnic) că sunt colegi de-ai noştri care au materiale realizate pe suport pdf, nefăcând statul nimic pentru ei in ultimii cinci ani de zile. Adică în niciun liceu tehnologic nu există manuale pe module, copiii noştri care învaţă în liceul economic, spunea doamna director, nu au niciun manual, toate auxiliarele curriculare fiind făcute de către profesori, potrivit portalinvatamant.ro.
Toate aceste auxiliare curriculare, resurse educaţionale deschise, vor fi făcute publice pe biblioteca şcolara virtuală pe care o creăm în aşa fel încât modelul de bună practică, de exemplu de la clasa a IX, profil economic din Craiova, să se poata extinde în toată ţara.
Am spus că toţi cei care vor realiza manuale şi auxiliare curriculare vor avea punctaj pentru gradaţie de merit. Îmi doresc ca următoarele criterii pentru gradaţii de merit să aibă în componenţă foarte multe elemente pe care profesorii de excelenţă le au în portofoliile lor, dar nu au fost cunoscute niciodată„, a argumentat Liviu Pop.
Ministrul Educaţiei a subliniat că pentru aceia care doresc manuale alternative, cadrul legal le permite ca pe banii lor să facă manuale alternative, dar statul are obligaţia, în conformitate cu Constituţia, prin MEN, pentru fiecare elev să asigure un manual la programa şcolară în baza curriculei naţionale.
Sursă info și foto.