Deşi frumuseţea şi ritualurile de înfrumuseţare au fost timp de secole întregi apanajul exclusiv al domnişoarelor şi doamnelor, de câţiva ani reprezentanţii sexului tare le fac concurenţă serioasă.
Tot mai mulţi domni sunt atenţi la felul în care se îmbracă, dar şi la procesul de înfrumuseţare corporală. „Mi se pare normal să fiu atent la felul în care arăt şi la felul în care mă îmbrac. O dată pe lună îmi fac programare la cosmetică, la masaj săptămânal, merg la sală, dar şi la unghii”, spune Bogdan S., un tânăr băimărean de 26 de ani.
Cosmeticienele spun că bărbaţii sunt totuşi destul de timizi atunci când vine vorba despre procedeele de îngrijire personală dar nu pentru că nu şi le-ar dori ci pentru că toleranţa lor la durere este destul de scăzută.
„Am şi bărbaţi care vin la epilat şi pensat dar sunt mult mai sensibili la durere. Mi se cer epilări pentru mâini, antebraţe, dar şi axiale. Nu rezistă prea bine la durerea provocată de epilarea cu ceară caldă”, spune Ioana Cânţa, cosmeticiană.
În ceea ce priveşte produsele, Ioana Cânţa spune că acestea sunt dedicate bărbaţilor şi trebuie să folosească şi creme speciale pentru tipul lor de ten.
„Ceara folosită este de unică folosinţă şi trebuie folosite soluţii speciale şi creme antialergice şi antifoliculare”, a mai adăugat experta în frumuseţe.
Şi unghiile sunt supuse unui ritual de frumuseţe la care apelează tot mai mulţi bărbaţi. Unii spun că îi relaxează iar alţii spun că trebuie să le acorde o atenţie specială mâinilor pentru că sunt o adevărate carte de vizită.
„Mâna este o carte de vizită. Normal că mă duc la manichiură unde mi le pileşte şi apoi mi le dă cu lac transparent. Nu poţi să ieşi în public cu unghii negre şi rupte pentru că sunt o adevărată carte de vizită”, a explicat Bogdan S.
Tarifele acestor servicii de înfrumuseţare pentru bărbaţi sunt în medie apropiate de cele percepute femeilor, cam cu 3 – 5 procente mai mari.
Ana Pop
Sursa foto: hindustantimes.com