METODE INEDITE Chiar dacă locuiești la bloc, casa de la țară are încă un loc special în inima ta. De dragul vremurilor trecute și în speranța unor vacanțe relaxante în afara orașului zgomotos și aglomerat, îți dorești, probabil, să inițiezi o renovare a casei părintești. Cu toate acestea, sigur te temi ca nu cumva toată această recondiționare să te coste o avere. Din fericire, nu trebuie să te stresezi prea tare în legătură cu banii, întrucât îți poți moderniza casa de la țară și cu bani puțini. Vrei să știi cum?
Iată 5 sugestii practice care îți vor transforma vechea locuință într-una mai confortabilă:
Alimentează automat casa cu apă
Unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie să te gândești atunci când ai în vedere renovarea unei case vechi este alimentarea cu apă. În ziua de astăzi, este un sacrificiu inutil să alimentezi casa cu apă de la fântână, când o poți face în mod automat cu foarte puțini bani. Dacă locuiești într-o zonă care nu îți permite conectarea la rețeaua publică de apă, trebuie să te asiguri că aduci cumva acest lichid vital în gospodăria ta. Pentru asta poți folosi un hidrofor.
Dar, înainte de a cumpăra unul, trebuie să știi următoarele lucruri: ce debit de apă și ce presiune sunt necesare, de ce tip de pompă ai nevoie, dacă trebuie să cumperi hidroforul separat sau complet echipat cu pompă, scrie Libertatea.ro.
Izolează casa pe exterior
Casele necesită izolarea termică a zidurilor pe partea exterioară pentru a fi protejate de frig, mai ales în lunile geroase de iarnă. Simpla instalare a unor geamuri de termopan și a unei centrale termice vor fi în zadar dacă nu faci acest pas important întrucât pereții nu vor fi protejați de factorii climatici. Deși termoizolarea exterioară este mai costisitoare decât cea interioară, în funcție de materialul pe care alegi să îl folosești, te poți alege cu un preț foarte bun. De exemplu, izolarea cu lână şi cânepă, învelite într-un material impermeabil numit Goretex este o metodă ecologică, eficientă și mai ieftină decât izolarea cu polistiren.
Citește articolul integral, AICI.
Sursă foto.