AcasăLifestyleMeseria de hairstylist vs. cosmeticiană: ce să alegi

Meseria de hairstylist vs. cosmeticiană: ce să alegi

DISTRIBUIȚI

Există o serie de motive pentru care foarte mulți oameni decid să-și pună pe picioare o carieră în domeniul înfrumusețării. Meserii precum cea de hairstylist și de cosmeticiană vin la pachet cu oportunități de dezvoltare uimitoare. În plus, locurile de muncă din industria de beauty nu sunt doar foarte profitabile, ci și de viitor.

Stabilitatea extraordinară a locurilor de muncă și câștigurile semnificative obținute de specialiștii din domeniul înfrumusețării sunt doar două dintre numeroasele avantaje de care te poți bucura dacă alegi să practici o meserie precum cea de hairstylist sau cea de cosmeticiană. Astfel, nu este de mirare că industria de beauty continuă să fie una dintre cele mai populare alegeri atât pentru cei aflați la început de drum, cât și pentru cei cu experiență.

În cazul în care vrei să lucrezi în domeniul înfrumusețării, trebuie să știi că este necesar să urmezi cursuri de calificare acreditate, precum cursuri de coafor pentru începători sau de cosmetică, după caz. După absolvirea acestora, vei obține o diplomă de calificare recunoscută la nivel internațional, care-ți oferă posibilitatea de a lucra oriunde îți dorești.

Dacă nu știi care dintre meseriile de hairstylist și cosmeticiană este mai potrivită pentru tine, îți vom prezenta, în cele din urmă, avantajele și activitățile specifice pentru fiecare variantă în parte. Astfel, vei putea decide fără probleme în ce direcție să te îndrepți pentru a-ți dezvolta o carieră de succes.

Tot ce trebuie să știi despre meseria de hairstylist

Pentru a fi un bun hairstylist, din „CV-ul” tău nu trebuie să lipsească nicidecum viziunea artistică, creativitatea și pasiunea pentru ce faci. Experiența și îndemânarea vor veni pe parcurs, după ce urmezi cursurile de coafor pentru începători. Mai apoi, exersând tehnicile pe care le vei învăța în cadrul cursurilor de coafor, vei reuși să te perfecționezi și să-ți creezi un stil propriu.

În linii mari, hairstylistul este acel profesionist care poate face veritabile minuni cu părul clientelor sau clienților care apelează la serviciile sale, menținând sănătatea și vitalitatea podoabei capilare, inclusiv cu ajutorul tratamentelor profesionale. O tunsoare adaptată fizionomiei, care reușește să scoată din anonimat orice persoană, o coafură sofisticată, dar în tendințe, sau o schimbare de look care atrage privirile admirative ale celor din jur – acestea sunt doar câteva dintre „trucurile” unui hairstylist de succes, pe care și tu le poți învăța dacă te îndrepți spre cursuri de coafor și continui să exersezi și să te perfecționezi.

Un hairstylist poate lucra într-un salon de înfrumusețare sau pe cont propriu, ca antreprenor. Programul de lucru este flexibil, iar veniturile sunt motivante. Un salariu al unui hairstylist cu experiență poate ajunge și la peste 5.000 de lei, depinzând și de volumul de muncă și, implicit, de numărul clienților. În plus, vârsta și lipsa studiilor superioare nu reprezintă obstacole în calea unei cariere solide.

Ce avantaje are o cosmeticiană

O cosmeticiană bună își folosește abilitățile pentru a-i ajuta pe oameni să se simtă cât mai bine în propria piele, să fie mai încrezători și mai atractivi, sporindu-le astfel stima de sine. Serviciile oferite sunt diverse, de la pensat până la epilare și aplicarea tratamentelor profesionale, inclusiv cu ajutorul aparaturii cosmetice de ultimă generație.

Meseria de cosmetician poate fi extrem de satisfăcătoare, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. De exemplu, câștigurile pot fi semnificative. Multe saloane de înfrumusețare și centre SPA acordă un comision din încasările obținute de la clienți, care poate ajunge și până la 40%. În plus, se pot acorda comisioane substanțiale și pentru recomandarea unor produse ori tratamente profesionale către cliente, astfel că veniturile lunare ale unei cosmeticiene cu experiență se pot ridica și la 4.000 – 5.000 de lei. La fel ca în cazul hairstylistului, și cosmeticiana se poate bucura de un program flexibil de muncă, putând, de asemenea, să îți desfășoare activitățile în sistem antreprenorial.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA