AcasăLifestyleMondenMENIU - Ce au gătit Hădean şi Tand pentru François Hollande

MENIU – Ce au gătit Hădean şi Tand pentru François Hollande

spot_img

DISTRIBUIȚI

MENIU Aflat în vizită în România, preşedintele Franţei, François Hollande, a avut parte de un meniu de cinci stele.

MENIU Acesta a fost ales şi gătit de doi bucătari originari din Maramureş.
Bucătarul Adi Hădean a povestit pe blogul personal cum, împreună cu Nicolai Tand au pregătit masa oferită de primul ministru al României, Dacian Cioloş, preşedintelui Franţei, François Hollande, aflat la Bucureşti în vizită oficială.

Cei doi au gătit pro bono iar bloggerul culinar şi fost jurat al unei emisiuni de gătit a dezvăluit pe blogul personal ce a pregătit pentru preşedinte.

Meniul a fost următorul

– Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotaţi în unt din Transilvania;

– Peşte: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copţi, cozi de raci;

– Carne: muşchiuleţ de berbecuţ, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt şi oţet de mere, morcovi crocanţi, snopi de fasole verde opărită;

– Desert: quenelle din brânză (ca un papanaş, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frişcă şi piersici confiate cu vanilie;

– Brânză: brânzeturi româneşti maturate în grotă, sirop de piersici şi trufe negre;

– Vin alb: Solo quinta, Recaş;

– Vin roşu: Apogeum, Tohani;

– Vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.

Chef-ul povesteşte că a “apăsat pedala de acceleraţie” pentru această masă dar că s-a folosit de foarte multe ingredinte româneşti.
Continuarea aici

Citeşte şi ARTĂ CULINARĂ – Adrian Hădean și Nicolai Tand, maramureșenii care au preparat dejunul oficial pentru François Hollande

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA