MENIU Aflat în vizită în România, preşedintele Franţei, François Hollande, a avut parte de un meniu de cinci stele.
MENIU Acesta a fost ales şi gătit de doi bucătari originari din Maramureş.
Cei doi au gătit pro bono iar bloggerul culinar şi fost jurat al unei emisiuni de gătit a dezvăluit pe blogul personal ce a pregătit pentru preşedinte.
Meniul a fost următorul
– Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotaţi în unt din Transilvania;
– Peşte: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copţi, cozi de raci;
– Carne: muşchiuleţ de berbecuţ, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt şi oţet de mere, morcovi crocanţi, snopi de fasole verde opărită;
– Desert: quenelle din brânză (ca un papanaş, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frişcă şi piersici confiate cu vanilie;
– Brânză: brânzeturi româneşti maturate în grotă, sirop de piersici şi trufe negre;
– Vin alb: Solo quinta, Recaş;
– Vin roşu: Apogeum, Tohani;
– Vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.
Chef-ul povesteşte că a “apăsat pedala de acceleraţie” pentru această masă dar că s-a folosit de foarte multe ingredinte româneşti.
Continuarea aici