AcasăEvenimentMDRT este obligat să restituie CJ Maramureş peste 11 milioane de lei...

MDRT este obligat să restituie CJ Maramureş peste 11 milioane de lei pentru proiectului de reabilitate a Spitalului Judeţean!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Casa de avocatura Boştină şi Asociaţii a obţinut în instanţă anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 11 milioane de RON dispusă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) împotriva Consiliului Judeţean Maramureş în cadrul proiectului de reabilitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.
Curtea de Apel Cluj a admis cererile formulate de avocaţii de la Boştină şi Asociaţii în numele Consiliului Judeţean Maramureş, dispunând anularea deciziei emisă de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul MDRT precum şi a notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmită de Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare (DCVUFC) din cadrul MDRT.

Conform deciziei Curţii de Apel Cluj, MDRT este obligat să restituie CJ Maramureş suma de 5.077.865,55 lei reprezentând valoarea creanţei bugetare rezultată din aplicarea corecţiei financiare pentru contractul de proiectare şi execuţie şi dispune suspendarea executării notei de constatare a neregulilor şi de stabilaire a corecţiilor financiare întocmită de DCVUFC în privinţa corecţiei financiare/creanţei stabilite în sarcina reclamantului, în sumă de 11.024.978,55 lei, inclusiv TVA, până la soluţionarea irevocabilă a cauzei.

Echipa Boştină şi Asociaţii care a acordat consultanţă în acest dosar a fost formată din Avocat Asociat Cătălin Gîscan şi Avocat senior Lucia Ferendinos.

Consiliul Judeţean Maramureş a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, proiectul fiind în curs de implementare. În cursul lunii noiembrie 2011 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a derulat o verificare asupra procedurilor de achiziţie publică a lucrărilor la obiectul proiectului, iar ca urmare a acestor verificări a întocmit Nota de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare nr. CA-530/05.01.2012, prin care a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 25% din valoarea contractului de lucrări. Critica MDRT – DCVUFC era relativă la unele aspecte legate încălcarea normativelor legale în materia achizitiilor publice, referitor la impunerea de către Consiliul Judeţean Maramureş în cadrul fișei de date a a unor criterii de criterii de calificare considerate ca restrictive.

Soluţia este definitivă dar nu irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare în ceea ce priveşte dispoziţia de suspendare şi în termen de 15 zile de la comunicare, în privinţa fondului cauzei.

„Decizia Curţii de Apel Cluj ne mulţumeşte şi demonstrează că expertiza juridcă pe care a dobândit-o echipa noastră în domeniul accesării fondurilor europene este excepţională” spune Avocatul Coordonator Doru Cătălin Boştină.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA