La videoconferinţa conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor cu prefecţii, subprefecţii şi stucturile teritoriale ale ministerului au fost abordate aspecte referitoare la incendii, caniculă şi listele electorale permanente.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, le-a cerut tuturor celor prezenţi să îşi desfăşoară activitatea instituţională prin respectarea legii. Se aşteaptă de la Guvern, memorandumul cu privire la radiografierea modului în care au fost reactualizate listele electorale permanente. Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a precizat că nimeni nu scade şi nu adaugă nimic din numărul persoanelor înscrise pe aceste liste electorale permanente.
Secretarul de stat Constantin-Cătălin Chiper a solicitat prefecţilor să fie luate măsuri de prevenire împotriva producerii incendiilor de pădure, informarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă cu privire la interzicerea aprinderii miriştilor, efectuale de controale şi patrulări în zonele forestiere cunoscute drept cu potenţial de producere a incendiilor şi asigurarea alimentării cu apă a populaţiei din zonele afectate de caniculă şi secetă excesivă.
Prefectul Sorin Rednic a precizat că, în Baia Borşa, incendiul este controlat de echipele mixte de intervenţie. Nu se mai înregistrează valori ridicate ale temperaturii ca în zilele anterioare, fapt ce permite o acţiune mai eficientă. Echipele de intervenţie au reuşit să localizeze şi să lichideze focarele izolate de pe versanţii din zona Piciorul Caprei. A mai fost afectată o suprafaţă de patru hectare de vegetaţie forestieră, faţă de datele comunicate aseară. Elicopterul militar a efectuat cinci transporturi de apă şi s-a întors la unitatea de bază de la Bucureşti.
Prefectul de Maramureş, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat respectarea măsurilor stabilite în planul judeţean de caniculă şi secetă hidrologică. Acesta a mai precizat că lipsa precipitaţiilor, temperaturile ridicate şi seceta au afectat o suprafaţă de peste 43.000 hectare de terenuri cultivate. Ne referim la culturi de cartofi, porumb boabe, floarea soarelui, fasole, ovăz, legume, plante de nutreţ, fâneţe naturale, păşuni şi livezi din 21 de unităţi administrativ-teritoriale.
Măsuri de prevenire a incendiilor şi de asigurare a alimentării cu apă a populaţiei
loading...