AcasăActualitate112MARAMUREȘUL SĂLBATIC – Intimidările și amenințările la adresa polițiștilor maramureșeni continuă. Locuința...

MARAMUREȘUL SĂLBATIC – Intimidările și amenințările la adresa polițiștilor maramureșeni continuă. Locuința unui polițist din județul nostru, atacată cu bolovani

spot_img

DISTRIBUIȚI

MARAMUREȘUL SĂLBATIC  In cele ce urmeaza preluam un articol publicat astazi 6 decembrie 2017 pe site-ul sindicateeuropol.ro referitoare la ce se intampla in judetul Maramures. Noi am publicat in urma cu doua zile detalii despre cum a fost amenintat un politist de la Leordina de individul care a provocat doua accidente rutiere, dupa ce a condus automobilul beat fiind dar si cu permisul suspendat, scrie jurnalistul Vasile Dale. Individul a mers la domiciliul politistului si i-a speriat sotia si copilul. Si nu este un caz singular petrecut in Maramures.

Ce a facut seful Postului de Politie Leordina? ABSOLUT NIMIC. Am detaliat si aceste aspecte intr-un articol separat, in urma caruia comanda interimara a IPJ Maramures a dispus ca politistii de la Compartimentul Control Intern sa efectueze verificari.

„După cum v-am spus, reacția din Parlamentul României a aleșilor neamului ne-a determinat să scoatem cât mai multe cazuri de ultraj, amenințări, intimidări și jigniri la adresa polițiștilor în spațiul public. Vă reamintim că în cursul săptămânii trecute, a fost discutat pachetul (citește aici) legislativ privind protecția polițistului și creșterea autorității în cadrul comisiilor de specialitate, iar reacția parlamentarilor a fost de respingere a acestor propuneri motivat de faptul că polițiștii oricum comit prea multe abuzuri iar aceste măsuri de sporire a autorității vor genera și mai multe. Mai mult, aceștia au susținut că stăm la „ciupeală”, acuzații bazate pe propriile lor experiențe cu polițiștii rutieri.

În acest material vă prezentăm condițiile în care polițiștii sunt obligați să își desfășoare activitatea sub presiunea politicului dar și sub presiunea intimidărilor la adresa lor, tocmai pentru că aplică legea.

În primul caz este vorba despre un polițist de la un post de poliție din Maramureș care a „îndrăznit” să întocmească două dosare penale, tată și fiu, pentru  conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Polițistului i s-a reproșat că face exces de zel pentru că transformă localitatea într-un sat de infractori. Iar pentru faptul că și-a făcut datoria și nu a cedat presiunilor venite din toate părțile, s-a trezit cu un bolovan în geamul locuinței sale.

Al doilea caz, tot la un post de poliție din Maramureș, polițistul nici nu știe cui să mulțumească pentru că fiecare amendă aplicată sau dosar penal întomcit îi aduce acestuia încă un „prieten” care înțelege să-și facă legea proprie și se răzbună după chipul și asemănarea sa. Este important să înțelegem că, mai ales în comunitățile mici cum sunt comunele, polițistul este văzut deopotrivă ca un salvator dar și ca un dușman. Riscurile la care este expus polițistul sunt mult mai mari tocmai din pricina faptului că el este cunoscut de întreaga comunitate iar faptele sale sunt ținute minte de fiecare dintre contravenienții sau infractorii întâlniți. Ce să mai vorbim despre viață privată sau viață socială. Aceste „drepturi” sunt iluzorii în condițiile în care polițistul, chiar și în timpul său liber poate fi oricând agresat pentru faptul că și-a făcut datoria.

 

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA