Întotdeauna s-a zvonit că rețeta de mici de la Cocoșatu’ ar fi secretă și că există anumite ingrediente sau metode de preparare care fac ca preparatele să aibă gustul acela unic care i-a adus renumele terasei, arată Click. Rețeta de mici de la Cocoșatu’ are ingrediente obișnuite, pe care într-o formă sau alta le-ați folosit dintotdeauna la prepararea mititeilor. Dacă vreți să dați gust exact ca în rețeta de mici de la Cocoșatu’, vă invităm să respectați exact atât ingredientele cât și modul de preparare.
Lista de ingrediente pentru rețeta de mici de la Cocoșatu’ este următoarea: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anason stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei și usturoi.
Mod de preparare: abia la modul de preparare, rețeta de mici de la Cocoșatu are secretele ei care fac diferența față de alte rețete. Răbdarea este ingredientul de bază, ținând cont că pentru prepararea pastei de mici aveți nevoie de trei zile. Primul pas e să fierbeți o zeamă de oase de vită cu măduvă. Carnea tocată trebuie frământată cu această zeamă de oase timp de o oră și pe parcurs trebuie adăugate condimentele, sucul de lămâie, fără mujdei. După acest pas, pasta formată se pune la rece timp de o zi, apoi va fi frământată din nou, dar de această dată cu zeamă de usturoi. Apoi, compoziția se mai pune o zi la rece. Abia în cea de a treia zi se formează mititeii și se vor unge cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar.
Sursă foto.