AcasăLifestyleMachiajul long-wear are la bază un fond de ten care chiar rezistă

Machiajul long-wear are la bază un fond de ten care chiar rezistă

DISTRIBUIȚI

În multe situații din viață, cel mai important factor este fundația. Așa este și cazul machiajului. Dacă baza nu este una corectă și rezistentă, indiferent ce vei aplica peste ea va fi efemer. Pe lângă acoperire și aspect natural, ceea ce face diferența între un fond de ten de calitate și unul pe care nu-l dorești în trusa ta de make-up este capacitatea lui de a rămâne pe ten fără să migreze, să oxideze sau să se adune în liniile fine.

Învață să alegi fondul de ten potrivit tenului tău

Știi ce tip de ten ai? Asta e baza alegerii corecte. Gândește-te la felul în care arată pielea ta la 2-3 ore după curățare, fără machiaj.

Tenul gras cu aspect lucios, mai ales în zona T (frunte, nas, bărbie) are nevoie de un fond de ten oil-free, cu efect matifiant sau „shine control”. Dacă ai tenul gras, optează pentru lichide ușoare, mousse, pudră compactă cu acoperire și ai grijă să eviți formulele grele, care pot bloca porii.

Tenul uscat se descuamează ușor, are zone aspre, poate „ține” după aplicarea produselor. Fondul de ten ideal pentru acest tip de ten este unul hidratant, cu ingrediente emoliente, textură lichidă sau cremoasă. Evită fondurile cu finisaj complet mat, care pot accentua uscăciunea.

Ten mixtul este definit prin exces de sebum în zona T, dar obraji sau bărbie uscați. Fondul de ten ideal are o formulă echilibrată, nici prea luminos, nici prea mat. Un extra truc pentru tine ar fi să aplici o bază matifiantă doar în zona T, iar fondul de ten uniform pe restul feței.

Tenul normal este cel cu textură uniformă, fără probleme evidente și marele avantaj dacă ai un astfel de ten este că te poți juca cu orice formulă, de la mată la glowy, în funcție de preferințe.

Fondurile de ten long-wear sunt formulate special pentru a rezista între 8 și 24 de ore. Acestea au o textură care se fixează rapid, o formulă care nu încarcă tenul, dar în același timp face față transpirației și excesului de sebum, iar cel mai bun este un fond de ten de la Estee Lauder. Este probabil cel mai faimos fond de ten long-wear din lume. Rezistă impecabil în condiții de umiditate, pe tenul normal, uscat, mixt sau gras, la transfer și fără să se adune în liniile fine.

Uniformizează tenul, acoperă roșeață, pete pigmentare, coșuri, controlează excesul de sebum, nu încarcă porii și are o formulă non-comedogenică, fiind special formulat fără parfum, uleiuri sau alergeni.

Estée Lauder a fost printre primele branduri care au oferit peste 50 de nuanțe, subtonuri reci, calde și neutre, formule pentru toate tipurile de piele.

De ce este important subtonul pentru fondul de ten?

Subtonul pielii este unul dintre cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont când alegi fondul de ten (și nu doar – influențează rujurile, fardurile, chiar și culoarea părului care te avantajează). De multe ori, nu alegem nuanța greșită de fond de ten, ci subtonul greșit, iar asta face ca machiajul să arate nenatural.

Subtonul este nuanța subtilă de dedesubt, care nu se schimbă niciodată, indiferent dacă te bronzezi, îți apar coșuri sau ai roșeață temporară. Există trei tipuri principale de subton:

Cald: o tentă gălbuie, aurie, piersicie sau chiar ușor măslinie.

Semne că ai subton cald:

  • Pielea poate părea „sănătoasă” sau „luminoasă” chiar și fără fond de ten.
  • Te bronzezi ușor, rar te arzi la soare.
  • Venele de pe încheietura mâinii par verzi.
  • Îți stă bine cu auriu, portocaliu, teracotă, kaki.
  • Cerceii aurii te avantajează mai mult decât cei argintii.
  • Te prind bine culorile pământii, nuanțele calde de roșu sau galben.

Rece: o tentă roz, albăstruie sau roșiatică.

Semne că ai subton rece:

  • Tenul poate părea mai palid, uneori cu tendință spre roșeață.
  • Te arzi ușor la soare, rar te bronzezi uniform.
  • Venele de pe încheietură par albastre sau violet.
  • Îți stă mai bine cu argintiu, roz pal, burgundy, albastru marin.
  • Nuanțele reci de ruj (vișiniu, mov, roșu-albastru) te pun în valoare.
  • Te prind culorile pastelate sau cele cu subton albastru.

Neutru: o combinație echilibrată între cald și rece.

Semne că ai subton neutru:

  • Pielea ta pare să se adapteze ușor la orice nuanță.
  • Poți purta atât bijuterii aurii, cât și argintii fără să pară că „nu se pupă”.
  • Nu îți dai seama clar dacă venele sunt albastre sau verzi.
  • Îți vin bine atât nuanțele calde, cât și cele reci.

Cum testezi corect fondul de ten (și subtonul)

Nu îl testa pe mână, pentru că pielea de pe mână are alt subton decât fața. Aplică pe maxilar sau pe gât. Așteaptă câteva minute și analizează cum arată la lumina naturală.

Dacă fondul „dispare” pe piele, fără să lase urme sau dungi și fără să pară că porți ceva, e cel potrivit.

Cum se aplică fondul de ten corect pentru rezistență maximă

Curăță tenul cu un gel/loțiune potrivit tipului tău de piele, apoi asigură-te ca este bine hidratat cu o cremă. Folosește un primer, mai ales dacă vrei efect long-wear.

Folosește o cantitate mică de fond de ten, pentru început. Mai bine construiești acoperirea în straturi subțiri, decât să aplici prea mult și să obții un aspect de mască.

Poți întinde fondul de ten cu ajutorul degetelor sau poți să folosești un burețel umed sau o pensulă pentru mai multă precizie. Începe din zona nasului și a obrajilor, acolo avem cel mai mult de acoperit, apoi mergi spre tâmple și linia maxilarului. Nu uita de gât și linia părului, pentru un efect fără demarcații.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA