1. BUDUCNOST. Deţinătoarea Ligii Campionilor s-a despărţit de 5 handbaliste în această vară, cele mai importante fiind portarul Clara Woltering şi interul Camilla Dalby. La capitolul noutăţi, formaţia din Podgorica a promovat nu mai puţin de 6 handbaliste de la naţional under 19 (Malovic, Agovic, Rajkovic, Jaukovic, Ramusovic şi Ujkic) . Din afară a fost adusă o altă jucătoare tânără, de 19 ani, interul stânga Jovana Kovacevic (Serbia). Aşadar, marele semn de întrebare pentru Buducnost la început de drum este poarta, dacă Marta Zderic va reuşi să umple golul lăsat de senzaţionalul portar Clara Woltering sau Adzic, Popovic & Co vor mai aduce încă un nume de top pentru a dubla acest post.
- Zderic – Mehmedovic, Neagu, Knezevic, Bulatovic, Petrovic, Cvijic
2. GYOR. Eduarda Amorim şi Anita Gorbicz sunt gata să se reîntoarcă în trupa care a dominat handbalul feminin în ultimii 5 ani, după ce sezonul trecut au lipsit foarte mult echipei. Formaţia lui Martin Ambros a avut un sezon complet ratat, după ce a eşuat în tentativa de a se califica la turneul Final 4 al Ligii Campionilor şi a pierdut şi titlul pe plan intern în faţa lui Ferencvaros. În această vară, Gyor s-a despărţit de aproape o echipă, de jucătoare precum Muller, Milanovic, Aguillar, Sen, şi a adus alte câteva jucătoare extrem de interesante, precum Nycke Groot, Zsuzsanna Tomori, Yvette Broch, Linn Jorum Sulland, Gabi Toth sau Eva Kiss
- Grimsbo (Kiss) – Korsos, Amorim, Gorbicz (Groot), Tomori (Sulland), Bodi (Knedlikova), Loke (Broch)
3. VARDAR SKOPJE. Formaţia din Macedonia este cel mai bun exemplu că rezulatele nu pot beni peste noapte, indiferent câţi bani eşti dispus să investeşti, indiferent de numele aduse la echipă. Vardar a încercat în ultimii doi ani să câştige Liga Campionilor după ce a transfeat un lot întreg în vara anului 2013, însă lucrurile nu au decurs exact aşa cum şi-a dorit patronul Samsonov. Relaţiile de joc au început însă să se lege, iar în viitorul sezon echipa să fie mai omogenă ca niciodată. Aşadar, şi performaneţele ar putea fi îmbunătăţite după două semifinale consecutive disputate în Liga Campionilor. La capitolul achiziţii, Vardar le-a adus în această vară pe interul Sanja Damnjanovic (Viborg) şi pivotul Andrea Covic (Podravka).
- Leynaud (Suslina) – Dembele, Penezic (Damnjanovic), Lekic, Lazovic (Khmyrova), Radicevic, Althaus
4. LARVIK. Confruntată cu mari probleme financiare în sezonul trecut, campioana Norvegiei a reuşit să se păstreze pe linia de plutire şi chiar să ajungă în finala Ligii Campionilor. Larvik a impresionat în ultimii ani prin constanţă, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât şi ca lot. În aceeaşi notă, nici în această vară la echipă nu s-au produs modificări semnificative. A plecat Linn Jorum Sulland la Gyor, Isabel Blanco a rămas gravidă, dar echipa a rămas echilibrată pe posturi. După 3 ani a revenit la echipă Amanda Kurtovic, iar Alina Wojtas este reveni pe teren după o accidentare serioasă.
- Toft – Solberg, Wojtas (Anja Hammerseng-Edin), Gro Hammerseng-Edin, Mork, Riegelhuth, Frafjord
5. CSM BUCUREŞTI. Formaţia din Capitală are un salt spectaculos în topul echipelor cu şanse la câştigarea Ligii Campionilor. CSM va debuta în această competiţie şi a fost plasată direct pe locul 5 în urma achiziţiilor de marcă pe care le-a făcut atât în vara trecută, dar şi în acest an. Mette Klit are practic pe mână un Dream Team, ca nume fiind comparabil cu primele echipe din Europa. Mai mult, are cel puţin două soluţii sensibil egale pentru fiecare post. Rămâne de văzut acum cum poate fi gestionată o echipă plină de vedete. Transferurile din această vară sunt Isabelle Gulden, Line Jorgensen, Ana Maria Fisker, Jelena Grubisic şi Aurelia Brădeanu.
- Pessoa (Grubisic) – Fisker (Da Silva), Torstensson (Brădeanu), Gullden (Rodrigues), Jorgensen (Cavaleiro), Martin (Vărzaru), Manea (Vetkova)
6. ROSTOV. După câţiva ani în care a stat în umbra unor echipe precum Dinamo Volgograd, Zvezda şi Lada Togliatti, formaţia din Rostov a reuşit în cele din urmă să dea lovitura în campionatul Rusiei. Rostov a luat titlul şi s-a şi întărit substanţial în această perioadă. La echipă au venit Katrine Lunde, Macarena Aguillar, Ana Sedoykina, Ekaterina Davydenko, Anna Sen, Ksenia Makeeva, Oksana Kiseleva şi Maria Basarab
- Lunde (Sedoykina) – Borschenko, Sen (Ilina), Aguillar, Davydenko (Punko), Managarova, Petrova
7. FC MIDJYLLAND. Mulţi au fost de părere în sezonul trecut că formaţia daneză s-ar fi calificat în turneul Final 4 al Ligii Campionilor, dacă n-ar fi avut accidentul de la Kragujevac, în turneul de calificare. Până la urmă FC Midjylland a continuat în Cupa Cupelor, competiţie pe care a câştigat-o fără mari probleme. În „vacanţă”, danezii au pierdut trei jucătoare importante, Groot, Line Jorgensen şi Ida Alstad, dar a găsit rapid alte două soluţii extrem de interesante, Veronica Kristiansen, noua titulară a Norvegiei ca inter stânga, Johanne Ahlm şi Louise Burgaard. FCM a mai transferat-o pe Ana Vojcic, pentru a dubla postul de portar.
- Englert (Vojcic) – Augustesen, Kristiansen (Stine Jorgensen), Ahlm, Burgaard, Thorsgaard, Ostergaard
8. FERENCVAROS. Cea mai surprinzătoare campioană naţională a ultimului sezon poate fi şi una din marile surprize ale Ligii Campionilor în acest sezon. Ferencvaros a pierdut-o pe Tomori, care a plecat la Gyor, dar are resurse nebănuite în cadrul lotului. Spre exemplu, în această perioadă, FTC are nu mai puţin de şase jucătoare la naţionala Ungariei şi este gata să promoveze alte câteva tinere handbaliste de mare viitor. Dora Hornyak (Vaci NKSE), Nadine Schatzl (Erd), Luca Szekerczes (Siofok), Klara Szekeres (Erd) sunt transferurile făcute de FTC.
- Tomasevic – Szarka, Hornyak (Zacsik), Pena (Szucsanszki), Szekerczes, Kovacsicz, Szamoransky (Meszaros)
9. THURINGER. Herbert Muller a reuşit să ţină această echipă la nivel de Top 8 în Europa fără a avea la dispoziţie un buget impresionant, fiind chiar aproape de semifinalele Ligii Campionilor în urmă cu două sezoane. Nici în această vară, antrenorul româno-german nu s-a aruncat la transferuri costisitoare. Thuringer a pierdut-o pe Nadgornaja, care a ajuns la Dortmund, dar Herbert Muller a mutat cu o Eliza Buceschi, o jucătoare care abia acum începe să capete experienţî în Liga Campionilor şi care ar putea avea o creştere spectaculoasă în următoarea perioadă. Olandeza Anouk Van de Wiel (Goppingen), austriaca Beate Scheffknecht (Goppingen), olandeza Lotte Prak (Vulkan Ladies) şi rusoaica Natalia Reshetnikova (Izhevsk) sunt alte transferuri efectuate de Thuringer, nume care nu spun mare lucru în acest moment, dar care s-ar putea să mai auzim pe viitor despre ele, mai ales că toate sunt şi jucătoare tinere.
- Krause – Frey, Buceschi, Wohbold (Luzumova), Engel (Van de Wiel), Jakubisova, Schmelzer
10. ESBJERG. Formaţia daneză se va lupta cu Baia Mare pentru un loc în grupele Ligii Campionilor, iar casele de pariuri consideră că are prima şansă în aceast duel, chiar dacă turneul se desfăşoară în Baia Mare. Faţă de sezonul trecut, Esbjerg le-a pierdut pe Grimsbo şi Ahlm, două jucătoare cu cotă foarte bună în Europa, dar vicecampioana Danemarcei are destule resurse pentru a pătrunde în premieră în grupele Ligii Campionilor. Jenny Alm, Filippa Idehn (ambele de la Savehof) şi Betina Riegelhuth (Storhamar) sunt jucătoarele aduse de Esbjerg, care are în componenţă alte câteva handbaliste atractive, precum Lotte Grigel şi Estavana Polman.
- Idehn (Sando) – Forslund, Polman (Riegelhuth), Grigel (Alm), Bjorndalen, Kievsgaard, Zachariassen
11. FLEURY LOIRET. Noua campioană a Franţie este de fapt o combinată francezo-spaniolă, cu jucătoare importante de la ambele naţionale. Marta Mangue s-a despărţit în această vară de Fleury. Au venit, în schimb, Hadja Cisse (AS Cannes), Estelle Nze Minko (Nantes), Aminata Doucoure (Stella Saint-Maur), Clare Scheid (Landi), Elisabeth Hernandez Chavez (Nice), Julie Foggea (Mios). Chavez, Foggia şi Nze Minko sunt jucătoare de echipă naţională. Vedeta echipei este Alexandrina Barbosa
- Zoqbi de Paula (Foggea) – Houette, Niombla, Barbosa (Nze Minko), Mino Larenas, Tounkara (Marta Lopez), Chavez
12. HCM BAIA MARE. Dezamăgirea a fost mare la sfârşitul sezonului trecut, când HCM a pierdut titlul în Liga Naţională. Supărările s-au risispit, iar Baia Mare a pornit la drum cu dorinţa de a juca pentru al treilea an consecutiv în grulele Ligii Campionilor. Deşi a pierdut o serie de jucătoare în vară, HCM are o echipă cu potenţial, care ar putea avea un cuvânt de spus. Allison Pineau, Paula Ungureanu, Valentina Ardean, Lois Abbingh şi chiar Alexandra do Nascimento pot fi argumente puternice pentru trupa lui Aurelian Roşca în viitorul sezon. Achiziţii: Allison Pineau (Krim / Nice), Ionica Munteanu ((SCM Craiova), Katarina Jezic (Lok. Zagreb), Patricia Vizitiu (CSM Bucureşti), Gabriela Preda (HCM Roman), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila)
- Ungureanu – Ardean, Abbingh (Perianu), Pineau, Geiger (Vizitiu), Do Nascimento (Nechita), Jezic (Tătar) (prosport.ro)