AcasăLifestyleLa ce se refera securitatea unui website (si cum o puteti implementa)?

La ce se refera securitatea unui website (si cum o puteti implementa)?

spot_img

DISTRIBUIȚI

V-ati lansat website-ul si ati facut tot ce puteti pentru a-i asigura succesul dar este posibil sa fi trecut cu vederea o componenta critica: securitatea site-ului. Este bine stiut ca atacurile cibernetice sunt foarte frecvente in cazul website-urilor care nu au luat masurile de securitate adecvate. Problemele de securitate pot necesita solutii costisitoare, va pot afecta reputatia si descuraja vizitatorii sa revina. Din fericire, puteti preveni totul daca veti avea in vedere securitatea eficienta a website-ului.

La ce se refera securitatea unui website

Securitatea unui website este orice actiune intreprinsa sau aplicatie utilizata pentru a va asigura ca datele site-ului web nu sunt expuse infractorilor cibernetici sau pentru a preveni exploatarea site-ului web in vreun fel. Aceste actiuni ajuta la protejarea datelor sensibile, a hardware-ului si a software-ului dintr-un site web de diferitele tipuri de atacuri care exista in prezent.

Implementarea solutiilor de securitate adecvate va va proteja site-ul de urmatoarele amenintari de securitate:

  • Atacuri de tip DDoS. Aceste atacuri va pot incetini sau bloca complet site-ul, eliminand toate functionalitatile si facandu-l inaccesibil pentru vizitatori.
  • Malware. Prescurtarea de la „malicious software”, malware-ul este o amenintare foarte comuna folosita pentru a fura date sensibile ale clientilor, a distribui spam, a permite infractorilor cibernetici sa va acceseze site-ul si multe altele.
  • Blacklisting. Acesta este ceea ce s-ar putea intampla cu site-ul dvs. daca motoarele de cautare gasesc programe malware. Poate fi eliminat din rezultatele motorului de cautare si marcat cu un avertisment care ii va indeparta pe vizitatori.
  • Exploatarea vulnerabilitatilor. Infractorii cibernetici pot accesa un site si datele stocate pe acesta exploatand vulnerabilitatile unui site, cum ar fi un plugin WordPress invechit.
  • Defacement. Acest tip de atac inlocuieste continutul site-ului dvs. cu continut rau intentionat al unui infractor cibernetic.

Punerea in aplicare a celor mai bune practici de securitate a site-ului web va proteja vizitatorii dvs. si de aceste riscuri comune:

  • Furtul de date. De la adrese de e-mail la informatii de plata, hackerii cauta frecvent datele despre vizitatori sau clienti stocate pe un site.
  • Scheme de phishing. Phishingul nu are loc doar prin e-mail. Unele atacuri iau forma unor pagini web care par legitime dar sunt concepute pentru a pacali utilizatorul sa furnizeze informatii sensibile.
  • Session hijacking. Deturnarea sesiunii inseamna ca unele atacuri cibernetice pot prelua sesiunea unui utilizator si il pot forta sa intreprinda actiuni nedorite pe un site.
  • Redirectionari malitioase. Anumite atacuri pot redirectiona vizitatorii de pe site-ul pe care intentionau sa il viziteze catre un site web rau intentionat.
  • Spam SEO. Link-uri, pagini si comentarii neobisnuite pot fi postate pe un site pentru a va deruta vizitatorii si pentru a conduce trafic catre site-uri rau intentionate.

De ce este importanta securitatea cibernetica?

Exista patru motive principale pentru care orice site web are nevoie de o protectie adecvata impotriva riscurilor de securitate.

1. Furnizorii de gazduire web cum este si HostX protejeaza serverul pe care se afla site-ul dvs., nu site-ul in sine. Va puteti gandi la relatia site-gazda ca la o cladire de apartamente: managementul asigura securitatea intregii cladiri, dar depinde de fiecare ocupant sa-si incuie usa.

2. Este mai ieftin decat un atac cibernetic. Atacurile cibernetice pot costa intreprinderile mici sute de euro pe minut de nefunctionare. Spre deosebire de aceasta, puteti plati in medie 1-2 euro pe zi pentru un plan de securitate complet al site-ului dvs.

3. Va veti proteja reputatia si va veti pastra vizitatorii si/sau clientii pe website mai mult timp. Se estimeaza ca unul din patru utilizatori va inceta sa faca afaceri cu o companie care a suferit o incalcare a datelor. Acesta este un numar consistent de clienti de pierdut pentru intreprinderile mari si mici.

4. Programele malware si atacurile cibernetice pot fi greu de detectat. Infractorii cibernetici sunt specializati in programe malware care pot intra discret pe un site si pot ramane ascunse, asa ca poate exista o infectare cu malware fara ca proprietarul site-ului sa stie. Astfel de atacuri ascunse includ backdoors (un tip de malware care permite cuiva sa acceseze un site fara stirea proprietarului) si cryptojacking (utilizarea neautorizata a resurselor unui dispozitiv pentru minarea criptomonedelor). Aceste tipuri de atacuri sunt din ce in ce mai frecvente.

 

Cum puteti implementa securitatea unui website?

Sunteti o afacere noua pe piata si cautati solutii de securitate pentru site-uri web de implementat? Aveti un site existent si cautati sa imbunatatiti securitatea acestuia? Exista cateva elemente de baza pe care trebuie sa le luati in considerare.

Certificate SSL

Certificatele SSL/TLS protejeaza datele sensibile colectate de site-ul dvs. web, cum ar fi e-mailurile, adresele si numerele cardurilor bancare. Aceasta este o masura de baza de securitate a site-ului  de care browserele si motoarele de cautare populare tin cont, etichetand site-urile fara SSL drept „nesigure”, ceea ce poate face vizitatorii suspiciosi fata de site-ul dvs. Lipsa unui certificat SSL  de cele mai multe ori va convinge utilizatorii sa paraseasca websitul sau sa nu faca achizitii online.

Tineti cont de faptul ca SSL-urile protejeaza doar datele in tranzit.  Sunt necesare masuri suplimentare pentru un site web complet securizat.

Web application firewall (WAF)

Un Web application firewall (WAF) impiedica hackerii sa instaleze cod rau intentionat pe un site si opreste atacurile automate care vizeaza de obicei marci mici sau mai putin cunoscute. Aceste atacuri sunt efectuate de roboti rau intentionati care cauta automat vulnerabilitati pe care le pot exploata sau provoaca atacuri DDoS care incetinesc sau blocheaza site-ul dvs.

Website scanner

Un program de scanare a site-ului web cauta automat programe malware, vulnerabilitati si alte probleme de securitate. Apoi lucreaza pentru a le elimina imediat sau le semnaleaza, astfel incat sa le puteti indeparta in mod corespunzator.

Actualizari software

Site-urile web gazduite pe un sistem de management al continutului (CMS) prezinta un risc mai mare de compromitere datorita vulnerabilitatilor si problemelor de securitate intalnite adesea in pluginurile si aplicatiile terte. Acestea pot fi prevenite prin instalarea in timp util a actualizarilor pentru pluginuri si software de baza, deoarece aceste actualizari contin adesea corectiile de securitate necesare in prezent – solutiile de tip automatic patching fac acest lucru si mai usor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA