Personalul I.S.U. Maramureş a executat 25 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Cele mai multe- 15, au fost cele efectuate de medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 6- au fost la traumatisme 5- au fost la diverse afecţiuni medicale şi câte 2- stop cardiorespirator neresuscitat şi intoxicaţii. Din total, S.M.U.R.D. Baia Mare a efectuat cele mai multe acţiuni- 7, urmat de S.M.U.R.D. Fărcaşa- 5 şi staţiile S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi Bogdan Vodă- câte 1 acţiune.
În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 12 intervenţii. Miercuri, 08.08.2012, în jurul orei 08.10, pompierii Gărzii de Intervenţie Borşa au intervenit la un incendiu izbucnit într-o pădure de conifere situată la o distanţă de circa 5 kilometri de oraş. Acţiunea lor promptă a limitat pagubele la circa 0,5 hectare de litieră şi coronament de pădure afectate de foc.
La 09.00, un echipaj al Punctului de lucru Fărcaşa a acţionat la alimentarea cu circa 42.000 de litri de apă menajeră a unui bazin de apă al primăriei localităţii. În acelaşi timp, pompierii Pichetului Târgu Lăpuş au acţionat la alimentarea cu 9000 de litri de apă menajeră a unei gospodării din localitatea Dobricu Lăpuşului.
La 09.30, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare a acţionat la alimentarea cu 18000 de litri de apă menajeră a unei gospodării situată pe strada Fântânele din municipiu. În jurul orei 10.15, pompierii Secţiei Vişeu de Sus au intervenit şi ei în sprijinul cetăţenilor afectaţi de secetă, prin alimentarea cu 27.000 de litri de apă menajeră a unui grup de 6 locuinţe situate pe strada Arşiţa din oraş.
La 13.00, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe Creasta Cocoşului, în zona satului Mara, comuna Deseşti. La localizarea şi stingerea incendiului au mai participat membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din oraşul Cavnic şi comunele Budeşti şi Deseşti, precum şi personal al Ocoalelor Silvice Mara şi Baia Sprie. Incendiul a afectat o suprafaţa de circa 4 hectare de vegetaţie uscată şi 0,4 hectare de litieră pădure de foioase.
La 14.40, pompierii Secţiei Vişeu de Sus au intervenit la alimentarea cu 18.000 de litri de apă menajeră a unui grup de 6 locuinţe de pe strada Poduri din oraş. La 15.30, pompierii Detaşamentului Baia Mare au intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată declanşat în localitatea Satu Nou de Jos, ce aparţine de comuna Groşi. Intervenţia lor rapidă a limitat suprafaţa afectată de foc la circa 1 hectar. La 17.25, pompierii băimăreni au intervenit la un alt incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe strada Păltinişului din municipiu. Intervenţia lor rapidă a limitat suprafaţa afectată de foc la circa 0,5 hectare.
În jurul orei 21.45, pompierii Gărzii de Intervenţie Şomcuta Mare au acţionat la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în localitatea Remeţi pe Someş, comuna Mireşu Mare. Intervenţia lor rapidă a limitat suprafaţa de teren afectată de flăcări la circa 0,5 hectare.
Muniţie găsită în curtea unei societăţi comerciale din Vişeu de Sus
La 09.25, pirotehniştii Detaşamentului de Pompieri Baia Mare au acţionat în Vişeu de Sus, la cercetarea, identificarea şi ridicarea unui proiectil de calibrul 75 de milimetri şi a unui cartuş de infanterie 22 de milimetri. Munitia era în curtea unei societăţi comerciale din localitatea Vişeu de Sus. La faţa locului, o echipă de poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu reprezentanţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, au constatat că este vorba despre un cartuş calibru 22 mm de infanterie, în stare avansată de coroziune. De asemenea cu ocazia cercetării s-a descoperit un obuz de 75 mm, tot în stare avansată de coroziune. Muniţia a fost ridicată de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş în vederea distrugerii, conform normelor legale.