Acasăsinucidere maramuresISTORIE - Mormântul lui Suleyman Magnificul a fost descoperit în Ungaria

ISTORIE – Mormântul lui Suleyman Magnificul a fost descoperit în Ungaria

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cercetătorii maghiari au descoperit rămăşiţele unui mormânt care îi aparţine, cel mai probabil, lui Suleyman Magnificul, care a murit în 1655 în timp ce trupele sale atacau fortăreaţa de la Szigetvar, din sudul Ungariei.


Anunţul a fost făcut de Norbert Pap, care spune că mormântul a fost construit, probabil, pe locul unde era aşezat cortul lui Suleyman, în care acesta a murit. Pap este şeful departamentului de Geografie Politică şi Studii de Dezvoltare de la Universitatea din Pecs, şi spune că obiectele găsite în timpul săpăturilor, dar şi alte dovezi istorice, sugerează că mormântul îi aparţine lui Suleyman, deşi mai multe excavări vor fi necesare pentru ca acest lucru să fie confirmat.
„Avem date care indică, toate, această concluzie. De aceea putem să spunem <cu toată certitudinea>, pentru că nu există niciun semn care să indice altceva. Dar mai multe confirmări sunt necesare, pentru că acesta este un subiect foarte delicat”, a spus cercetătorul, citat de Washington Post.
Suleyman a fost, până la moartea sa, la 71 de ani, sultanul cu cea mai lungă domnie la cârma Imperiului Otoman. Acesta îşi întinsese dominaţia, în domnia de 46 sa de ani, în Balcani, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Presupusul mormânt al sultanului se află în fosta tabără otomană de la Turbek, distrusă în 1680. Descoperirea taberei a fost anunţată de Pap în 2013.

Istoricii cred că inima şi organele interne ale sultanului au fost îngropate acolo, în timp ce trupul său a fost transportat înapoi la Constantinopol, actualul Istanbul. Moartea sa a fost un secret timp de 48 de zile, pentru a preveni trupele otomane să renunţe la luptă. Szigetvar a fost apărată de localnicii conduşi de nobilul croato-maghiar Miklos Zrinyi. Victoria turcilor a fost, într-un final, una „a la Pirus”, şi le-a întârziat cu mai multe decenii avansul către cucerirea Vienei, pe care nu au reuşit-o, într-un final.

Pap spune că alte structuri de lângă mormânt se află încă sub pământ şi reprezintă, cel mai probabil, o mică moschee şi o mânăstire darvesh. Săpăturile la sit vor reîncepe în luna aprilie.
Sursă text adevarul.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA