ÎȘI PROCURAU SUBSTANȚELE DIN BAIA MARE La data de 28.02.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Câmpean Bogdan Ciprian, Cuibuș Mihai Andrei şi Suciu Pavel Cornel, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Începând cu luna iulie 2016, inculpatul Câmpean Bogdan Ciprian ar fi constituit împreună cu inculpaţii Cuibuș Mihai Andrei, Suciu Pavel Cornel şi suspecții B.N. S., A. A. și S. N. D., un grup infracţional organizat care a avut ca scop comercializarea de substanțe psihoactive unor consumatori de pe raza municipiului Zalău şi a oraşelor Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei, inclusiv unor elevi ai diferitelor unități de învățământ, pentru sume cuprinse între 20-30 lei plicul, substanțe pe care membrii grupului le-au procurat din municipiul Baia Mare.
În calitate de lider al grupului, inculpatul Câmpean Bogdan Ciprian s-a ocupat de transportul, depozitarea, porționarea, ambalarea, precum și valorificarea substanțelor psihoactive, valorificarea acestora fiind făcută de către inculpat personal sau de către ceilalți membri ai grupului infracţional organizat dar la solicitarea acestuia.
Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că toate sumele de bani încasate de către ceilalți membri ai grupului, după valorificarea substanțelor psihoactive, erau predate inculpatului Câmpean Bogdan Ciprian, scrie Ztv.ro.
Totodată, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că începând cu luna iulie 2016 membrii grupului infracţional au efectuat un număr de aproximativ 150 de tranzacții pe lună.
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de astăzi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La activități au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sălaj și Cluj, precum și jandarmi.
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Sursă info.
Sursă foto.