AcasăEvenimentIPJ Maramures: Festivitate de avansari in grad cu prilejul Zilei Poliţiei Române....

IPJ Maramures: Festivitate de avansari in grad cu prilejul Zilei Poliţiei Române. Cms.sef Dorin Coste, nominalizat la politistul anului in Romania (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Azi, 25 martie a.c., începând cu ora 12.00,la Teatrul Municipal Baia Mare vor avea loc festivităţile organizate cu ocazia Zilei Poliţiei Române: avansări în grad, premierea câştigătorilor competiţiilor organizate în perioada premergătoare acestei zile cu sprijinul Asociaţiei Sportive „Dinamo” Maramureş, program artistic susţinut de poliţişti maramureşeni şi invitaţii acestora. La festivitate vor participa reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, ai instituţiilor publice din judeţ, precum şi ai celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se atribuie premiile POLIŢISTUL ANULUI, la care suntem mândri că este nominalizat comisar şef de poliţie DORIN COSTE – şeful Serviciului Investigaţii Criminale Maramureş pentru rezultate remarcabile obţinute în activitatea profesională.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, premiul POLIŢISTUL ANULUI va fi acordat comisar şef de poliţie dr. VIOREL PAŞCA – psiholog criminalist în cadrul Serviciului Criminalistic Maramureş.
Pentru eficienţa activităţilor desfăşurate şi rezultatele meritorii obţinute, care au clasat judeţul Maramureş pe primele locuri la nivel naţional în domeniile specifice de activitate, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Compartimentului Juridic li se vor acorda diplome de merit.
Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea profesională în anul precedent, patru agenţi şi patru ofiţeri de poliţie vor fi avansaţi în grad înaintea îndeplinirii stagiului minim în gradul actual. De asemenea, 135 de poliţişti maramureşeni, dintre care 34 ofiţeri, iar ceilalţi agenţi, care au îndeplinit stagiul minim în gradul actual, vor fi avansaţi în gradul profesional următor.
Comunicatul IGPR
La împlinirea a 192 de ani de la atestarea poliţiei moderne, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, în semn de apreciere pentru competenţa profesională, experienţa acumulată, obiectivitatea şi fermitatea dovedită în executarea atribuţiunilor de serviciu, pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, în anul 2013, au fost acordate premiile „Poliţistul anului” – ediţia 2014, pe patru domenii specifice activităţii poliţieneşti, precum şi un premiu special.
PREMIUL SPECIAL a fost înmânat de domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne și șeful Poliției Române, chestor general Petre Tobă UNITĂŢII CENTRALE DE ANALIZĂ A INFORMAŢIILOR. Activitatea structurilor de analiză a informaţiilor s-a dezvoltat semnificativ, fiind principalii furnizori de produse analitice către structurile operative ale Poliţiei Române şi factorii decizionali. Modelul românesc de intelligence led policing dezvoltat de UCAI a primit recunoaşterea internaţională, fiind implementat inclusiv în ţările vecine.
În urma consultării poliţiştilor din toată ţara, au fost făcute nominalizări pentru categoriile Combaterea Criminalităţii Organizate, Judiciar, Ordine şi Siguranţă Publică şi Structuri de Suport, iar apoi au fost aleşi prin vot câştigătorii.

Câştigătorii sunt:
-la categoria ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ: inspector de poliţie IONIŢĂ CORNELIU PETRU din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.
Ofiţerul a fost nominalizat ca recunoaştere pentru curajul arătat la data de 8 iulie 2013, când, punându-şi viaţa în pericol, a imobilizat atentatorul cu bombă de la sediul Universităţii Tehnice Iaşi şi a intervenit asupra dispozitivului exploziv, aducându-şi astfel contribuţia la înlăturarea pericolului producerii unei tragedii – 36 de vieţi au fost salvate.
– la categoria COMBATEREA CRIMINALITĂŢII ORGANIZATE: SERVICIUL DE COMBATERE A CRIMINALITĂŢII INFORMATICE din cadrul B.C.C.O. Piteşti, pentru contribuţia deosebită la operaţiunea „PANDORA”, operaţiune care s-a desfăşurat la nivel internaţional având ca rezultat destructurarea a 8 grupuri infracţionale organizate, cu peste 100 de membrii, ce comiteau infracţiuni cu instrumente de plată electronice şi fraude informatice. Cooperarea poliţienească excelentă a fost apreciată de partenerii străini.
-la categoria JUDICIAR: DIRECŢIA DE INVESTIGAŢII CRIMINALE ŞI SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE DIN CADRUL POLIŢIEI SECTOR 2 BUCUREŞTI – cele două structuri au documentat activitatea infracţională şi au destructurat o grupare infracțională deosebit de periculoasă, specializată în comiterea de infracţiuni de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani. Astfel, au reuşit menţinerea ordinii şi liniştii publice în Capitala României, restabilind încrederea cetăţenilor în poliţie şi lege.
-la categoria STRUCTURI DE SUPORT: DIRECŢIA DE COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIILOR, care a asigurat buna funcţionare a uneia dintre cele mai mari şi mai complexe reţele de calculatoare din România. Astfel, Poliţia Română este unul dintre principalii furnizori de date şi informaţii din sectorul de ordine şi siguranţă publică. Specialiştii direcţiei au reuşit, cu resurse reduse, să asigure funcţionarea serverelor accesate de structurile operative şi a bazelor de date implicate în cooperarea poliţienească în spaţiul Schengen.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA