Neîncăpătoare a fost biserica „Naşterea Domnului” din Baia Mare duminică, 20 decembrie a.c., când Sfânta Liturghie Arhierească a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, cu ocazia hramului, ţinut în prima duminică dinaintea Crăciunului.
Numărul mare, de peste 3.000 de credincioşi, care au venit să se roage împreună cu ierarhul şi preoţii, se explică şi prin faptul că între ei erau şi cei sosiţi acasă din străinătate, pentru a petrece sărbătoarea Naşterii Domnului împreună cu cei dragi. Din sobor au făcut parte preotul paroh dr. Vasile Augustin, Vicar-administrativ eparhial, preoţi consilieri eparhiali, protopopi, stareţi de mănăstiri, arhimandriţi, ecleziarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, Arhim. Dr. Casian Filip, preoţi de mir, fostul preot paroh Vasile Dodea, preoţii slujitori ai sfântului locaş, Constantin Donca şi Nicolae Thira. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii, dirijat de profesoara Gabriela Ion.
În cadrul Sfintei Liturghii au fost hirotoniţi întru preotul, diaconul Antonio Ciprian Herţeg, pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Dumitru” din Parohia Aciua, Protopopiatul Satu Mare, şi întru diacon teologul Vasile Ioan Nuszer, pe seama bisericii cu hramul „Duminica Mironosiţelor” din Baia Mare.
Biserica cu hramul „Naşterea Domnului” din Baia Mare s-a construit în perioada 1990-2010, sub supravegherea directă a preotului Vasile Dodea. A fost târnosită în 28 august 2012, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian, Arhiepiscop onorific, şi Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar. A fost construită în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru a fi spre ajutor, alături de capela spitalului, celor peste 800 de bolnavi internaţi. Este singura biserică din Baia Mare şi împrejurimi cu acest hram.
Cuvântul de învăţătură, rostit de Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul în această duminică dinaintea sărbătorii Naşterii Domnului, numită şi a Sfinţilor Părinţi după trup ai Domnului, a făcut referire la pericopa din Evanghelia Duminicii, a Genealogiei Mântuitorului. Preasfinţitul Părinte a explicat în ce constă această genealogie, de ce este ea importantă, de ce sunt în Cartea Neamurilor de trei ori câte 14 neamuri, de ce sunt amintite şi patru femei în această genealogie.
Bucuria Sfintei Liturghii a fost completată de o împreună colindare a Ierarhului, preoţilor slujitori, corului şi a tuturor credincioşilor a celei mai cunoscute colinde din această zonă de ţară: „O, ce veste minunată”. Colindul s-a auzit nu numai în biserică, ci şi departe de zidurile ei, în cartier, graţie unei sonorizări recente şi performante efectuate la acest sfânt loc de închinare şi rugăciune.