În perioada 07.01. – 13.01.2013, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total, 159 de intervenţii, cu o medie de circa 23 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 131, iar pompierii– 28 de intervenţii. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 125, au fost ajutor medical de urgenţă,3- asistenţă persoane, 2– descarcerare şi 1-întors din drum. Media acţiunilor a fost de aproximativ 19 pe zi. Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 62, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D. Fărcaşa- 25, S.M.U.R.D Sighetu Marmaţiei- 22, staţia S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş- 10, S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 8 şi S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 4.
Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 28 de intervenţii, din care câte 18- incendii, câte 3– transport de apă menajeră pentru populaţia afectată de secetă şi întors din drum, 2- alte intervenţii, respectiv câte 1– salvări animale şi alte situaţii de urgenţă. Media acţiunilor a fost de 4 pe zi.
Cele mai multe intervenţii au fost executate de Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare- 13, urmat de Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei- 6, Secţia de Pompieri Vişeu de Sus- 3, Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş- 2, respectiv Garda de Intervenţie nr. 2 Bogdan Vodă, Garda de Intervenţie nr. 2 Borşa, Garda de Intervenţie nr. 2 Fărcaşa şi şi Punctul de lucru Şomcuta Mare- câte 1 intervenţie.
De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 278 de intervenţii, cu o medie de circa 21 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 47, adică o medie de aproximativ 3 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 231, cu o medie de circa 18 pe zi.
Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut activitate susţinută în ultima săptămână. Inspectorii de specialitate au primit 8 cereri de avize de securitate la incendiu. Au fost emise 3 avize, iar 4 planuri de intervenţie au fost autorizate. 2 cereri de eliberare a avizului de securitate la incendiu şi 1 cerere de eliberare a avizului de protecţie civilă au fost respinse.
În aceeaşi perioadă, specialiştii Inspecţiei au participat la întrunirile din cadrul proiectelor “Reducerea riscurilor la nivel judeţean printr-o mai bună colaborare în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă” şi “Creşeterea capacităţii de management şi de răspuns în caz de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră România- Ucraina”.
Informatii Cornel Babut, ISU Maramures