Biserica Mănăstirii Moisei şi spaţiul din jurul ei au fost pline de credincioşi la sărbătoarea împărătească a Întâmpinării Domnului, când Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat aici Sfânta Liturghie Arhierească, în mijlocul unui mare sobor de preoţi.
Din sobor au făcut parte arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial, arhim. dr. Timotei Bel, stareţul Mănăstirii Scărişoara Nouă şi exarhul mănăstirilor şi schiturilor din Eparhie, pr. Mihai Chira, protopopul de Vişeu, pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, stareţi de mănăstiri, preoţi din parohiile de pe văile Izei şi Vişeului, preoţi din obştea mănăstirii, în frunte cu arhim. Teofil Pop, stareţul sfântului locaş, diaconi.
În rândul credincioşilor s-a aflat maica Filofteia Oltean, stareţa Mănăstirii Bârsana, Toader Şteţco, primarul comunei Moisei, Nicolae Burzo, primarul comunei Groşii Ţibleşului, localitatea de naştere a stareţului Teofil, alte oficialităţi judeţene şi locale. A fost prezent Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Naţională Bisericească, pe cheltuiala căruia în fiecare an este adusă în Eparhie Lumina de la Biserica Învierii din Ţara Sfântă.
Slujirea în această mănăstire de sărbătoarea Înălţării Domnului a devenit o tradiţie pentru ierarhul maramureşean şi pentru credincioşii din Moisei şi satele din jur, cunoscându-se faptul că lumea în această zonă este foarte credincioasă şi de circa 10 ani îşi aşteaptă ierarhul să se roage împreună cu el.
În cuvântul de învăţătură, PS Iustin Sigheteanul a vorbit despre Întâmpinarea Domnului la templu de către Dreptul Simeon, prezentând credincioşilor nu numai evenimentul în sine, ci şi contextul în care s-a petrecut, precum şi învăţăturile pe care le desprindem din aceasta.
După încheierea Sfintei Liturghii Arhiereşti, PS Iustin Sigeheteanul a acordat primarului distincţia „Crucea Voievodală Maramureşeană pentru laici” pentru construirea şi asfaltarea drumului către mănăstire, realizând un circuit al accesului, necesar mai ales în perioada hramurilor, când fluidizarea circulaţiei este absolut necesară. Fiecare primar care va construi drumuri modernizate către cele 30 de mănăstiri şi 10 schituri din Eparhie va primi această distincţie, a spus Preasfinţitul Părinte.
Arhimandritul Teofil Pop i-a oferit PS Iustin Sigheteanul, ca semn de mulţumire şi preţuire o icoană a Maicii Domnului, care va completa colecţia Episcopiei.
Mănăstirea Moisei este cea mai veche mănăstire maramureşeană, funcţionând neîntrerupt de patru secole. Ea a avut, de-a lungul acestei perioade, un rol important în păstrarea Ortodoxiei ţinutului.