INGENIOS Aproape fiecare dintre noi îndrăgește sarmalele, dar adesea nu avem destul timp pentru a le pregăti. De multe ori ne vine pofta de nişte sărmăluțe de casă cu smântână, iar timpul ne “stă în cale”.
INGENIOS Căpățâna de varză trebuie fiartă mult timp, apoi trebuie lăsată să se răcească… Dar acum totul a devenit mult mai simplu.
Pentru început este important să alegeți corect varza, foile trebuie să fie destul de mari şi subţiri.
Spălaţi căpăţâna de varză, înlăturaţi foile stricate dacă e cazul şi puneţi varza în cuptorul cu microunde. Dacă are 1.5-2 kg atunci sunt necesare circa 12 minute la puterea de 900 W.
După cele 12 minute, scoateţi varza şi apăsaţi puţin foile ca să vedeţi dacă s-au înmuiat suficient. Apoi ţineţi căpăţâna sub jet de apă rece şi începeţi să scoateţi foile.
E foarte simplu şi uşor! De acum puteţi pregăti sarmale mai des şi cu mai multă plăcere!
sursa ştire