În această după amiază a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă condusă de subprefectul Pamfil Bercean în care s-a discutat situaţia focarelor de pe Creasta Cocoşului şi au fost luate mai multe decizii. Lipsa precipitaţiilor şi seceta prelungită, respectiv pâmântul afânos de tip „turbă” contribuie la întreţinerea focarelor în zona stâncoasă şi pe platoul de pe Creasta Cocoşului. Vegetaţia s-a uscat şi există pericolul reizbucnirii incendiului, în situaţia intensificării vântului în zona montană.
O decizie luată se referă la interzicerea accesului turiştilor şi amatorilor de drumeţii montane, inclusiv a autovehiculelor de teren, pe Creasta Cocoşului şi în zona delimitată, până la finalizarea misiunilor de intervenţie dispuse prin hotârârea nr. 4 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Jandarmii montani vor patrula, în fiecare zi, toate zonele afectate de incendiu şi vor monitoriza situaţia existentă şi focarele care ard mocnit. În cazul declanşării unor noi incendii, care să pună în pericol zone împădurite sau care să se extindă spre unităţi administrativ-teritoriale (Breb, Deseşti, Cavnic) vor anunţa instituţiile abilitate pentru a interveni la faţa locului.
Subprefectul Pamfil Bercean a precizat că miercuri, 5 septembrie a.c.,se va desfăşura o acţiune de curăţare a culoarelor de protecţie ( şanţuri) de vegetaţia uscată şi care poate conduce la izbucnirea incendiului, în cazul unor rafale de vânt, în zonele de lilieră şi pădure. De asemenea, se va încerca, cu sprijinul autovehiculeor special pregătite pentru terenuri de munte, urcarea unui utilaj tehnic pe platoul de pe Creasta Cocoşului, în vederea lărgirea culoarelor de protecţie executate manual. Pentru miercuri va fi mobilizat personal din cadrul Comitetelor locale pentru situaţii de Urgenţă Cavnic, Deseşti, Giuleşti, Budeşti, Ocna Şugatag şi Deseşti, respectiv silvicultori, pompieri militari, comisari de mediu şi voluntari care să sprijine misiunea de intervenţie.