Vremea s-a încălzit faţă de intervalul precedent. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse, in cursul după-amiezii şi al nopţii, au căzut precipitaţii predominant sub forma de ploaie, iar la munte a nins. Cantitatea maximă de apă rezultată în urma precipitaţiilor a fost de 7.0 l/mp în Baia Mare. Vântul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 4 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi 6 grade Celsius la Ocna Şugatag. Stratul de zăpadă măsura 18 cm la Vf. Iezer. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu au fost semnalate în cursul nopţii şi al acestei dimineţi probleme sau perturbări ale traficului rutier. Cad precipitaţii sub formă de ploaie in tot judeţul.Vizibilitatea este bună în trafic, vântul suflă slab, la moderat.
Conducătorii auto aflaţi în trafic întâlnesc un strat de zăpadă frământată care are grosimea cuprinsă între 0-1 cm pe DN18, în Pasul Prislop (intre km 151 şi km180). Comitetul Judeţean de iarnă recomandă conducătorilor auto care doresc să traverseze pasul montan să îşi adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteorologice şi cele existente pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a evita deraparea sau patinarea care pot favoriza producerea de accidente rutiere. Se impune ca şoferii să renunţe la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed.
Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin pe timp de iarnă sectoarele de drumuri judeţene au acţionat cu 10 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii depuse pe carosabil. Au fost împrăştiate în cursul efecturării lucrărilor de deszăpezire, respectiv de combatere a formării poleiului cantitatea de 71 tone de material antiderapant, (31 tone în Pasul Gutâi; trei tone pe DN19, Dealul Huta Certeze; 24 tone DN18 Sighetu Marmaţiei; cinci tone pe DN17C, Dealul Ştefăniţei şi opt tone pe Dealul Pietriş, Copalnic şi Rohia).
A nins slab seara şi în noaptea trecută pe sectoarele de drumuri judeţene don zona oraşului şi cantonului silvic Cavnic. Stratul de zăpadă proaspăt depus măsura între 6-7 cm. Drumarii maramureşeni au intervenit cu 14 utilaje pentru îndepărtarea zăpezii şi au răspândit 14 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat, dar umed, cu excepţia unui tronson al DJ109F, pe sectorul Cavnic-Budeşti, unde stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm. Este zi de weekend şi rugăm conducătorii auto care se deplasează pentru practicarea sporturilor de iarnă la cele două pârtii de schi să parcheze autovehiculele fără a perturba desfăşurarea traficului rutier în zonă şi a permite accesul vehiculelor de intervenţie (poliţie, pompieri, jandarmi, ambulanţă, SMURD, transport persoane dializate, deszăpezire).
Rămân închise de administratorul de drum, pe perioada de iarnă, drumul judeţean 109 F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ, tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC 19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului (un tronson de 6 km).
HIDRO
Debitele şi cursurile principalelor cursuri de apă din judeţ au fost uşor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Se menţin fenomenele de iarnă instalate pe cursurile de apă.Chiar dacă a plouat mai sunt două poduri de gheaţă pe râurile Iza şi Mara. Apa curge prin albie pe sub cele două poduri. Gheaţă la mal este pe râurile Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Cosău, Lăpuş, Suciu şi Cavnic. Exploatarea amenajării hidrotehnice se efectuează în condiţii de siguranţă, de iarnă. Coeficientul de umplere al lacului este de 84%.
Meteorologii au prognozat că vremea va fi apropiată astăzi de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse, îndeosebi in cursul zilei, vor cădea precipitaţii mixte. Vor fi condiţii favorabile pentru formarea poleiului. În zona montană vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări în zona montana înaltă, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 şi 5 grade Celsius, iar cele minime între -3 şi 0 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.