INCENDIU LA CLUJ. Incendiu puternic în Cluj-Napoca. Ard deşeurile de la o groapă privată de gunoi din oraş. Din primele informaţii primite, nu sunt victime. Pompierii au intervenit de urgență cu autospeciale.
Potrivit reprezentanților Asociației Comunitare a Romilor din Coastei, rezidenții din Pata Rât, mulți evacuați de autoritățile locale în apropierea rampelor de gunoi, reclamă poluarea ce derivă în urma incendiului. Rampa Salprest (rampa mică) este la 300 de metri distanță față de cele peste 300 de persoane evacuate de autorități de pe strada Coastei în 17 Decembrie 2010. În Pata Rât trăiesc 1.500 de oameni.
Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, a declarat că sunt patru autospeciale de pompieri care intervin pentru stingerea incendiului. Inițial a fost trimis un singur echipaj, dar pentru că flăcările se răspândeau, au mai fost chemate trei auospeciale, a precizat el. „Va fi o intervenție de lungă durată”, a precizat el, potrivit Digi24.
Purtătorul de cuvânt a spus că pompierii au acces la hidranții care deserveau vechea groapă de gunoi. Potrivit lui Andrei Biriș, nu există riscul ca incendiul să se propage la casele din apropiere.
Incendiu puternic pe platforma combinatului Oltchim
Un incendiu a izbucnit pe platforma combinatului Oltchim, din judeţul Vâlcea, la începutul lunii august, la un depozit în care erau mai multe materiale din plastic şi lemn, pompierii intervenind cu 15 autospeciale.
Flăcările au fost stinse după aproximativ trei ore, nefiind persoane rănite. Incendiul a izbucnit în noaptea de marţi, într-un depozit al combinatului Oltchim, fiind anunţat la 112 la ora 23.56, iar potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, flăcările cuprinseseră deja aproximativ 350 de metri pătraţi.
Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, din care opt de stingere, o platformă de lucru la înălţime, două autospeciale SMURD, o autospecială CBRN si alte trei autovehicule de transport persoane. În total, 71 de pompieri militari şi 28 civili au participat la acţiunea de stingere a incendiului, care a durat aproximativ trei ore. În timpul incendiului au ars materialele depozitate în hala care a luat foc, respectiv folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos, dar şi alte materiale, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi din depozit, potrivit ISU Vâlcea.
Nicio persoană nu a fost rănită, iar pompierii au anunţat că emanaţiile de fum şi gaze rezultate în urma incendiului nu au pus în pericol oamenii din imediata apropiere.
Sursa info