International School of Transylvania – acesta este numele pe care îl v-a purta prima şcoală privată internaţională bilingvă din Transilvania, care va fi înfiinţată în municipiul Baia Mare în cel mai scurt timp, demersurile fiind deja făcute şi exitând toate autorizaţiile necesare. Autoritatea locală, prin primarul nmunicipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a susţinut încă din prima secundă acest demers care va deschide oraşul nostru în faţa lumii întregi. Clădirile fostului Grup Şcolar Minier şi terenul aferent sunt puse la dispoziţie gratuit de către municipalitate pentru înfiinţarea acestei unităţi de învăţământ internaţionale, unde Universal Alloy Corporation Europe va realiza o investiţie de peste 2 milioane de euro. Vor exista clase de la pregătitoare şi până la liceale, în care numărul maxim de elevi va fi de 15.
În Baia Mare se înfiinţează prima şcoală privată internaţională bilingvă din Transilvania
Proiectul International School of Transylvania reprezintă un moment de cotitură în învăţământul din partea de nord vest a României. Existenţa sa va face ca Baia Mare să devină un pol educaţional de referinţă în ţară, proiecte similare derulându-se cu precădere în capitale şi marile oraşe europene.
Şcoală de elită în Baia Mare, de la clasa 0 şi liceu inclusiv
Proiectul aflat în curs de realizare presupune deschiderea unei şcoli internaţionale de la nivelul învăţământului primar până la cel liceal, cu două linii de studiu. Pe de o parte se va organiza o linie de studiu bilingv – română-engleză, cu predare a curriculumului românesc şi susţinerea examenelor conform prevederilor Ministerului Educaţiei din România. Această linie se va adresa în principal părinţilor români care doresc pentru copiii lor o educaţie de înaltă calitate şi acces la universităţile de prestigiu din ţară.
Elevii care vor frecventa unitatea de învăţământ vor putea da bacalaureat internaţional
Pe de altă parte se doreşte organizarea unei linii de studiu internaţional, cu predare în limba engleză a curriculumului naţional al Angliei şi Ţării Galilor şi a curriculumului Cambridge cu teste specifice, studii care se vor finaliza cu un bacalaureat internaţional. Copiii care vor susţine aceste examene se vor putea integra în orice şcoală internaţională din lume, vor avea studiile recunoscute în străinătate şi premise favorabile de a fi acceptaţi la cele mai prestigioase universităţi din lume.
Deschiderea şcolii atrage o serie de oportunităţi şi pentru mediul de afaceri din Baia Mare
Se vor deschide în acest fel şi o serie de oportunităţi pentru mediul de afaceri din zonă, companiile putând atrage personal calificat din întreaga lume, specialişti care se vor putea aşeza în zonă oferind copiilor lor o educaţie similară cu cea din ţările de origine. Prin oferirea de servicii de educaţie internaţională de cea mai înaltă calitate se va sprijini potenţialul extraordinar al copiilor din zona noastră spre a deveni oameni cu valoare recunoscută la nivel global. Misiunea pe care International School of Transylvania şi-a asumat-o este aceea de a fi poarta deschisă spre lume, locul unde se vor cultiva tineri bine pregătiţi, spirit internaţional şi personalităţi de lideri.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Deschiderea spre lume reprezintă un pas aproape vital în contextul mişcării forţei de muncă de la nivel global şi a nevoii tot mai mari de integrare în medii multiculturale, multietnice şi plurilingvistice. Datorită specificului educaţiei internaţionale şi naturii procesului educaţional care se adresează minţii, trupului şi spiritului fiecărui copil, tinerii care vor ieşi de pe băncile acestei şcoli vor fi cetăţeni responsabili şi vor face faţă cu succes provocărilor secolului nostru. Având sprijinul comunităţii, a mediului de afaceri, a autorităţilor locale, naţionale şi internaţionale relevante, International School of Transylvania va fi o şcoală de referinţă şi un proiect de succes pentru Baia Mare, Maramureş şi întreaga zonă de nord vest a ţării. Cu cât vom înţelege mai repede că educaţia este singura valoare adevărată care asigură succesul în viaţă şi le vom oferi copiilor noştri contextul potrivit pentru a-i face să îşi atingă potenţialul maxim, cu atât va fi mai bine pentru fiecare în parte şi pentru comunitate în ansamblul său”.
loading...