Peste 400 de elevi, cadre didactice, dar și părinți au învățat care sunt cele mai periculoase capcane ale mediului digital și, mai ales, cum să se apere în mod simplu și imediat atunci când folosesc smartphone-uri sau când utilizează rețelele de internet wireless publice, în cadrul programului „Școala Altfel”.
„În cea de-a treia zi din acest program, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au deplasat la școlile de pe raza localităților Buftea și Pantelimon, unde au purtat discuții cu elevii și cadrele didactice, fiind abordate teme precum siguranța pe rețelele de socializare și prevenirea consumului de droguri”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis miercuri AGERPRES.
Prevenirea consumului de droguri, un alt subiect dezbătut cu elevii participanți la întâlnire, a constat în prezentarea unor cazuri reale ale unor tineri care au căzut în capcana traficanților. Elevii au fost informați cu privire la principalele efecte negative ale consumului de droguri și metodele de prevenire.
Polițiștii le-au explicat elevilor importanța alegerii unui mediu de viață sănătos prin practicarea de activități artistice și sportive în locul tentației de a încerca drogurile.
„Deoarece internetul a devenit o parte integrantă a vieții copiilor și tinerilor, iar utilizarea lui prezintă anumite pericole și potențiale riscuri, elevilor le-au fost explicate metode pentru a nu deveni victime ale hărțuirii și abuzului sub toate formele sale (agresiunea verbală, calomnierea, furtul de date personale, infectarea calculatorului cu viruși, dependența de calculator) și care sunt structurile Poliției Române cu atribuții în domeniul combaterii infracționalității informatice”, se arată în comunicat.