AcasăLifestyleIdei de activități pentru copii de 2 ani

Idei de activități pentru copii de 2 ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

Copilul mic are nevoie să fie antrenat în jocuri şi activităţi pentru bună dezvoltare a motricităţii fine. Se pot introduce mai multe tipuri de activităţi pentru copii de 2 ani, distracţia putând începe în orice colţ al casei. Există o mulţime de jucării pe piaţă care vin în ajutorul celor mici, însă de cele mai multe ori copii imită comportamentul părinţilor, de aceea este foarte uşor să antrenăm copilul în anumite tipuri de  activităţi care îl atrag atunci când gătim, facem curat sau întindem rufele la uscat. În momentele sale de observaţie înconjurătoare, copilul alege să se joace în oglindă. Oricât de mult ne-ar putea deranja prezenţa lui în anumite momente, este o idee fantastică pentru el să–şi dezvolte abilităţi de prindere, de fixare, de coordonare mână-ochi prin activitatea pe care urmăreşte să o efectueze. Pentru ca degeţelele să-și formeze deprinderi uzuale copii au nevoie de antrenament zilnic, iar jocurile preferate pot fi extrase din viaţa de zi cu zi. Printre jocuri atractive pentru cei mici se numără: să închidă sau să deschidă nasturi mari de la anumite obiecte vestimentare, să închidă – deschidă capse, arici de la încălţăminte, fermoarul de la o geantă şi aşa mai departe. Iată câteva idei de activități pentru copii de 2 ani.

Activităţi pentru copii de 2 ani în bucătărie

Se ştie că cei mici nu pot sta deoparte atunci când se găteşte în bucătărie. Copii sunt foarte receptivi la anumite aspecte care îi atrag, de aceea o serie de activităţi uşoare pot salva cina de evenimente neplăcute. Astfel, făina, mălaiul, câteva castroane şi linguriţe devin un fundal preferat de joacă pentru cei mici care se vor concentra pe aspecte legate de umplerea unor recipiente şi ne vor lăsa spaţiu de mişcare pentru a pregătii bucăţele. Joaca se transformă uşor în timp petrecut împreună, cel mic fiind fericit cu partea sa de activitate, iar părintele cu cealaltă parte. Acest transfer de alimente texturate ajută copilul să coordoneze mişcările degetelor pentru a manevra uşor lingura în timp ce mănâncă, dar şi să formeze alte abilităţi precum şi generare a atenţiei. Cantităţile folosite pentru anumite jocuri cu alimente trebuiesc optimizate pentru a evita risipa, iar după fiecare joc este important să implicăm copilul în etapa de curăţire a spaţiului folosit.

Activităţi pentru copii de 2 ani improvizate

Copii sunt receptori ai imaginii pe care o văd şi reuşesc să surprindă, de multe ori, cu preferinţele lor. De exemplu, când întindem rufele îi putem înmâna şi copilului câţiva cleşti şi câteva lavete cu care să se poată juca fericit încercând să le prindă pe o culme improvizată pe un coş de rufe. O mulţime de jocuri de sortare se pot pregăti pentru copil cu ajutorul unor obiecte din casă: să umple o puşculiţă cu nasturi selectaţi să încapă pe fantă, să lipească etichete pe borcane sau sticle de plastic, să formeze grămezi cu diferite forme de paşte făinoase, să împăturească lavete sau prosoape pe culori.

De asemenea, atunci când nu știi ce să improvizezi, cea mai bună soluție este să cumperi articole dintr-un magazin cu produse pentru copii.

Copii în jurul vârstei de doi ani devin foarte curioşi şi vor să încerce în permanenţă lucruri pe care le văd la adulţi. Bucuria este cu atât mai mare dacă sunt lăsaţi să exploreze în voie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA