AcasăLifestyleGreșeli de gestionare financiară care pot ruina o căsnicie

Greșeli de gestionare financiară care pot ruina o căsnicie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Gestionarea finanțelor pe cont propriu poate fi foarte dificilă, mai ales dacă aveți cunoștințe financiare slabe sau sunteți predispus la cheltuieli impulsive. Cu toate acestea, de îndată ce vă creați o familie cu o persoană pe care o iubiți, vă confruntați cu o altă provocare – gestionarea banilor în familie. Problema pare să se dubleze, deoarece sunteți doi, iar bugetul devine mult mai complex. Dar o căsătorie nu este un motiv pentru a pierde urma tuturor câștigurilor și cheltuielilor tale. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care tinerii căsătoriți le fac pentru a-și ruina căsnicia.

Neefectuarea unei verificări financiare

Întâlnirea cu o altă persoană este o perioadă fericită de romantism și bucurie, dar de îndată ce vă decideți să intrați într-o relație legală, lucrurile trebuie tratate mult mai pragmatic. Dacă doriți să vă asociați legal cu persoana iubită, este important să efectuați o verificare financiară completă pentru a înțelege înțelegerea pe care o faceți. Cea mai importantă parte a acestei verificări este un audit al datoriilor.

Fie că este vorba de un mic imprumut online sau de un credit mare, problematic, cu rate ale dobânzii uriașe, trebuie să înțelegeți că responsabilitatea juridică pentru achitarea acestuia vă va fi diseminată și dumneavoastră. În calitate de soție sau soț al persoanei îndatorate, este posibil să vă confruntați cu blocarea conturilor sau cu probleme juridice mai grave rezultate din neplata datoriilor. Prin urmare, ar trebui să discutați deschis și sincer despre orice obligații financiare restante și să faceți un plan pentru rambursarea acestora, pentru a vă asigura că primele zile ale vieții de familie nu vor fi întunecate de probleme financiare.

Cheltuirea tuturor banilor pe o nuntă

O altă gafă frecventă pe care mulți tineri o comit astăzi este celebrarea unei nunți excesiv de scumpe. Trăim cu toții în era Instagram, când impresionarea urmăritorilor reprezintă cea mai mare prioritate pentru mulți. Cu toate acestea, ar trebui să fii mai realist cu viitorul tău soț în ceea ce privește fluxurile financiare pe care le ai și sursele de finanțare a vieții de familie.

Luarea unui împrumut pentru o nuntă sau vânzarea unei mașini pentru a cumpăra o rochie elegantă pentru ceremonie este un exemplu de comportament infantil care nu are nimic de-a face cu pregătirea pentru viața de familie și responsabilitățile de adult. Prin urmare, dacă vedeți în mod obiectiv că nu aveți bani pentru o sărbătoare luxoasă, este mai bine să amânați acea petrecere până la vremuri financiare mai bune.

Ignorarea elaborării bugetului

Realizarea unui buget atent planificat și realist pentru tânăra ta familie este cea mai bună investiție în pace și armonie pe care o poți face. Să recunoaștem: va trebui să plătiți facturile și chiria indiferent dacă aveți sau nu bani pentru asta. Astfel, bugetarea este o modalitate excelentă de a evita golurile și problemele financiare, care necesită soluții urgente. Creați un document digital cu acces comun în care veți înregistra cheltuielile și facturile obișnuite, veți scrie termenele limită pentru decontarea acestora și veți negocia plata acestor facturi în avans cu soțul/soția.

Distribuirea responsabilităților financiare

Un buget de familie include de obicei multe lucruri, de la chirie și plata facturilor la alimente, hobby-uri și călătorii. Cuplurile pot adopta o varietate de strategii pentru gestionarea acestor cheltuieli, de la strategia „un singur susținător al familiei”, în care soțul plătește totul și îi dă bani soției, până la modelul „egalitate deplină”, în care cuplul împarte toate cheltuielile 50/50, indiferent de cât câștigă fiecare dintre ei. Există multe alte variante intermediare, în care unul dintre soți se ocupă integral de chirie și facturi, iar celălalt cumpără mâncare și așa mai departe.

Prin urmare, este absolut individual ce strategie veți alege – trebuie să vă ghidați după considerente salariale și de comoditate atunci când distribuiți aceste responsabilități. În plus, aceste aranjamente pot fi supuse schimbării dacă situația financiară a unuia dintre parteneri se modifică în timp. Unul dintre soți poate fi concediat sau poate primi o traumă la locul de muncă și poate deveni invalid; familia poate da naștere unui copil, unul dintre părinți părăsind locul de muncă de dragul îngrijirii copilului. Situațiile diferă, iar fiecare dintre ele necesită o reconsiderare atentă și sensibilă a responsabilităților și cheltuielilor financiare.

Discutați despre bani

Cea mai bună strategie în orice situație este să discutați problema financiară. Sinceritatea și deschiderea spre dialog vă vor salva familia de neînțelegeri și neîncredere, care sunt ruinătoare pentru echilibrul familial și romantism. Prin urmare, ar trebui să fiți întotdeauna gata să discutați cu partenerul dumneavoastră despre schimbările financiare, cheltuielile iminente și alte probleme și să căutați o soluție reciproc satisfăcătoare la problema financiară pendinte.

Păstrarea separată (sau în comun) a tuturor banilor

Toată lumea are dreptul la niște bani personali, pe care îi poate cheltui cum dorește. Este o regulă de aur a unei relații sănătoase în care toată lumea este mulțumită. Bărbații, în calitate de susținători ai familiei, ar trebui să rezerve 10-30% din veniturile lor (în funcție de nevoile familiei) pentru capriciile, plăcerile și dorințele lor, pe care le pot satisface fără a-și anunța soțiile și fără a scoate bani din contul comun al familiei. Același lucru este valabil și pentru soții, care trebuie să aibă posibilitatea de a face cumpărături plăcute în limitele stabilite în cadrul unei discuții de familie. În acest fel, fiecare partener se va bucura de un anumit grad de libertate financiară și nu se va simți nervos în legătură cu prea multă responsabilitate financiară.

Ignorarea atitudinilor financiare ale partenerului

În cele din urmă, partenerii din căsnicie ar trebui să fie sobri și realiști cu privire la atitudinile și obiceiurile financiare ale soților lor. Se întâmplă adesea ca o persoană să fie copleșită de emoțiile pozitive și de romantismul unei relații și să aibă tendința de a ignora sau de a închide ochii la natura excesiv de cheltuitoare a partenerului său, la tendința de a juca sau la stilul de viață nerezonabil de luxos. Aceste obiceiuri nesănătoase se pot transforma într-un adevărat dezastru familial dacă continuă și după căsătorie.

Banii și familia nu sunt neapărat în conflict

După cum puteți vedea, cuplurile fac multe greșeli în etapa de început a relațiilor lor romantice și de căsătorie. Aceste erori pot ruina o căsnicie sau pot cauza probleme financiare evitabile pentru unul dintre parteneri. Astfel, este important să rămâneți atenți la aceste semnale de alarmă financiare și să tratați problema banilor cu seriozitate înainte și după căsătorie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA