Deschiderea unui restaurant reprezintă o aventură plină de provocări, unele plăcute, iar altele puțin mai dificile. După ce ai terminat cu tot ce ține de prevederile legale, urmează etapa în care trebuie să investești în a mobila întreg spațiul. Partea cea mai importantă o reprezintă mobilarea bucătăriei.
Pentru început, trebuie să ții cont de calitatea și siguranța echipamentelor pe care ți le dorești. Mai jos, vei putea găsi o listă ce te va ajuta în a lua deciziile cele mai potrivite.
Iată 8 lucruri ce nu trebuie să lipsească din bucătăria restaurantului tău!
- Cuptoare
Cuptorul va juca un rol esențial în bucătăria restaurantului tău. În funcție de performanțele dorite, poți opta pentru cuptoare convenționale, specializate pentru diverse produse de patiserie, sau cuptoare cu convecție forțată, utilizate pentru prepararea uniformă a felurilor de mâncare.
- Plite
Alegerea corectă a plitei va contribui, cu siguranță, la succesul preparatelor tale. La această etapă, poți opta între plite electrice sau plite pe gaz. Cele mai comune în bucătăriile profesionale ar fi cele pe gaz, deoarece permit controlarea mai ușoară a temperaturii.
- Mese de lucru
Mesele de lucru sunt foarte importante, deoarece ele îmbunătățesc fluxul de lucru și productivitate. Asigură-te că suprafața acestora este una netedă și ușor de curățat, pentru a putea fi păstrate cu ușurință regulile de igienă.
- Mașină de tăiat
Mașina de tăiat este un instrument ce facilitează procesul de pregătire și contribuie la eficientizarea gătitului. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru diverse tipuri ce îți vor ușura munca.
- Frigidere
Frigiderele sunt extrem de importante pentru depozitarea și păstrarea alimentelor. Când vine vorba de achiziția corectă, trebuie să iei în calcul volumul de stocare și eficiența acestuia.
- Echipamente pentru servire
În materie de echipamente de servire, trebuie să te echipezi cu veselă, pahare și tacâmuri. Pentru acestea, poți găsi diverse modele și mărimi din care poți alege. Dacă nu ai idei, poți alege tacâmurile din inox de la Yalco, dar și orice altceva ce îți dorești din această gamă de veselă pentru bucătărie.
- Sisteme de depozitare
Sistemele de depozitare sunt esențiale într-o bucătărie, pentru a păstra totul bine organizat și ordonat. Poți opta pentru dulapuri de dimensiuni mari sau polițe, ce să ofere acces rapid la toate ingredientele necesare.
- Mașină de spălat vase
În cadrul unui restaurant, ai nevoie de o mașină de spălat vase de dimensiuni mari ce să facă față cerințelor tale. Pentru alegerea corectă, estimează volumul de veselă pentru a putea opta pentru capacitatea potrivită. Există multiple modele, cum ar fi cele cu încărcare frontală, încărcare pe ușă sau cele tip tren. Dacă îți dorești să reduci consumul de apă, poți găsi o astfel de mașină de spălat vase.
Așadar, ține cont de această listă când te vei pregăti de achizițiile pentru restaurantul tău. Alege doar echipamente ce respectă standardele de siguranță de igienă. De asemenea, este foarte important să investești în întreținerea lor regulată pentru a te bucura de o funcționalitate eficientă.
Sursa foto:freepik.com