Știai că în fiecare fruct și legumă de vară se ascunde drumul unei datini românești – de la răsăritul în livadă până la raftul Auchan – o poveste despre oameni, pământ și gust adevărat?
Iată de ce să alegi produsele de sezon din filiera Auchan! Pentru că sunt românești, gustoase și au calitate controlată de la sămânță până la raft. Auchan a construit, alături de peste 50 de producători români, filiere locale bazate pe respect, încredere și transparență – „Cultivăm ce e mai bun!” nu e doar un slogan, ci un angajament: gust autentic, valori nutriționale reale și prețuri accesibile pentru toți.
Ce găsești în lunile iulie și august în magazinele Auchan
În miez de vară, rafturile filierelor Auchan spun o poveste în culori și arome: afine – inclusiv ECO –, zmeură și mure culese în zori, căpșuni și prune parfumate. Li se alătură o întreagă „familie” de roșii: eco, cherry, de grădină, roze sau cele cu moț, plus zucchini, vinete și ardei kapia ECO. Iar din luna august, clienții vor găsi în magazine fructele și legumele proaspete, specifice începutului de toamnă: cartofii românești, perele dulci, usturoiul cu aromă intensă și nucile în coajă – toate din aceleași filiere locale, gustoase și având calitatea verificată pas cu pas.
Poveștile din spatele gusturilor fructelor și legumelor de sezon
Afinele dau startul verii: la Ferma Livada Fermecată (AGRO CLASS, Vrancea), livezile întinse pe 21,5 ha și liniile moderne de sortare-ambalare garantează prospețimea. În Dâmbovița, Merryberry operează cea mai mare fermă de afini BIO din România (100 ha): fructe culese manual, apoi procesate pe o linie automată performantă. Pe lanțul fructelor de pădure se adaugă Romtransilvanian Logistics (Bihor), care colectează și procesează afine și mure – inclusiv ECO – încă din 1994, și Ferma Steluța (Bistrița-Năsăud), una dintre cele mai vechi ferme din țară (1950), modernizată complet, de unde vin prunele și cireșele.
La capitolul legume de vară, povestea zucchinilor începe la LEGOPROD FLOR (Buzău), afacerea lui Cristian Beznea, întoars acasă în 2018 pentru a cultiva, pe 5 ha, legume crescute cu grijă și multă implicare. Pentru roșii „de toate felurile”, Auchan lucrează cu trei furnizori complementari: Plastdan (Galați), Serele SupeR (Timiș), producător de roșii cherry pe 4,6 ha, și Agriman Natura Vit (Prahova), fermă de familie care produce roșii ECO pe 5,5 ha, alegând materialul genetic după gust, nu doar randament.
Pentru ardeiul kapia ECO, drumul duce la Seacave – Legumele Vesele (Argeș), o afacere lansată în 2019 de doi antreprenori care au ales agricultura ecologică, cultivând 1,8 ha. Iar din august intră la raft protagoniștii toamnei timpurii: perele de la AXA FRUCT (Alba Iulia), crescute pe 6 ha cu 40.000 de pomi, irigați și protejați antigrindină, cartofii de la Solfarm (Covasna), cultivați pe 100 ha; și usturoiul românesc de la Solcorp (Brăila), crescut pe 10–50 ha cu tratamente minime și sortare atentă – toate certificate Global G.A.P. și parte din filierele Auchan.
Filierele Auchan nu înseamnă doar fructe și legume de vară. Pe tot parcursul anului găsești în magazine produse românești dezvoltate în aceleași condiții de trasabilitate și calitate controlată: carne de vită BIO, pui crescut 65 de zile, ulei BIO de floarea soarelui și rapiță, telemea BIO, făină și zacusca atât de iubită la noi acasă – toate provenite din filiere locale construite cu producători care respectă mediul, animalele și oamenii.
Filierele proprii sunt de asemenea, parte integrantă din misiunea Auchan: să ajute oamenii să trăiască mai bine și să mănânce mai sănătos, protejând planeta.
Cum recunoști produsele de filieră în magazin
Te invităm să descoperi în magazinele Auchan produsele de filieră, pe care le poți identifica rapid prin fotografiile producătorilor și etichetele care îți spun clar de unde vine produsul. Fiecare alegere pe care o faci susține comunitățile locale și agricultura responsabilă din România.
Vino în magazinele Auchan sau pe auchan.ro și descoperă gustul verii românești, direct din filierele noastre!