”Şi pe când mergeau ei, El a intrat într-un sat, iar o femeie, cu numele Marta, L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. Iar Marta se silea cu multă slujire şi, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute. Şi, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijeşti şi pentru multe te sileşti; Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună şi-a ales, care nu se va lua de la ea. Şi când zicea El acestea, o femeie din mulţime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat şi fericiţi sunt sânii pe care i-ai supt! Iar El a zis: Aşa este, dar fericiţi sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc”. (Luca 10, 38-42 şi 11, 27-28)
Fiecare creştin retrăieşte cu multă emoţie bucuria Naşterii Sfintei Maria, Mama Domnului Iisus Hristos. Vedem din învăţătura de credinţă a Bisericii noastre că Sfânta Fecioară Maria a fost „vasul ales” de Dumnezeu pentru a purta pe Mântuitorul lumii, „Cel Unul Născut, Care din Tatăl S-a născut, mai înainte de toţi vecii” – „Cel deofiinţă cu Tatăl prin care toate s-au făcut”.
Drepţii Ioachim şi Ana, părinţii Maicii Domnului, se rugau fierbinte pentru ca Dumnezeu să le dăruiască un copil. Fecioara Maria a fost rodul rugăciunilor neîncetate către Dumnezeu. Prunca astăzi născută va fi cinstită de Dumnezeu, de către Domnul Iisus Hristos, de către sfinţii Apostoli şi de către întreaga creştinătate.
În persoana Maicii Domnului descoperim smerenia specifică unui creştin, nădejdea în cuvântul lui Dumnezeu şi blândeţea caracteristică unei mame.
Aşa ne rugăm în această zi: „Sfântă Fecioară Marie, roagă-te Bunului Dumnezeu să se milostivească de sufletele noastre”! (Pr. D. Păduraru)