”Şi într-una din zile, pe când Iisus învăţa poporul în templu şi binevestea, au venit arhiereii şi cărturarii, împreună cu bătrânii, Şi, vorbind, au zis către El: Spune nouă, cu ce putere faci acestea, sau cine este Cel ce Ţi-a dat această putere? Iar El, răspunzând, a zis către ei: Vă voi întreba şi Eu pe voi un cuvânt, şi spuneţi-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni? Şi ei cugetau în sinea lor, zicând: Dacă vom spune: Din cer, va zice: Pentru ce n-aţi crezut în el? Iar dacă vom zice: De la oameni, tot poporul ne va ucide cu pietre, căci este încredinţat că Ioan a fost prooroc. Şi au răspuns că nu ştiu de unde. Şi Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea.” (Luca 20, 1-8)
Cei de acum două milenii se întrebau: de unde vine puterea Domnului Iisus Hristos? De unde a avut atâta înţelepciune? De ce au ascultat demonii de glasul Său? Cum a redat auzul celor surzi şi vederea celor orbi? Cum a înviat pe cineva care murise?
Mai-marii iudeilor credeau că ştiu totul despre Iisus, fiul teslarului Iosif din Nazaret. Probabil se întrebau cum putea un fiu de teslar să fie atât de înţelept, să cunoască profunzimea cărţilor sfinte, să ofere învăţături atât de înalte.
Aveau în faţa lor pe Mesia, Cel prezis şi aşteptat. Pe El Îl aşteptau, în nădejdea venirii Lui s-au scris profeţiile vechi-testamentare. Pentru El, magii de la Răsărit au străbătut mulţi kilometri pentru a I se închina. Prin Învierea Lui, creştinii nădăjduiesc la un colţ de Rai.
Despre viaţa şi activitatea acestui Iisus Hristos s-au scris cele patru Evanghelii. Contestat de unii, adulat de alţii, Domnul Iisus Hristos străbate istoria cu majestatea Sa divină. El este Calea, Adevărul şi Viaţa! (Pr. D. Păduraru)