A OPTA FINALĂ CONSECUTIVĂ – Lăsând la o parte avantajul propriului teren dar și palmaresul direct, unul net favorabil nouă, misiunea zimbrilor de a accede pentru a opta oară consecutiv în finala campionatului intern de rugby nu era una tocmai ușoară.
Primii care deschid scorul sunt oaspeții, prin sud-africanul de 28 de ani Daniel Faasen, autor al unei lovituri de penalitate, minutul 7. Centrul australian John Leiataua își aduce echipa în avantaj grație primului eseu marcat șase minute mai târziu. Transformă neo-zeelandezul Luke Samoa și zimbri revin în avantaj. Uvertura oaspeților Faasen reușește o a doua lovitură de penalitate în minutul 20 și avantajul de pe tabela de marcaj se reduce la doar un punct.
Gruzinul de 34 de ani Bidzina Shamkaradze izbutește în minutul 32 un al doilea eseu pentru gazde și scorul devine 12-6. Sud-africanul Daniel Faasen nu ezită să trimită printre buturi din orice poziție favorabilă, scorul consemnat la finalul primului mitan fiind 12-9. Ținuți în viață doar de cele trei lovituri de penalitate, semnate de Faasen, odată cu trecerea timpului bucureștenii reușesc să facă tot mai greu față ritmului impus de zimbri.
Până la final băieții noștri își trec în cont alte patru eseuri prin aripa tongană Sikuea Taliauli (minutele 51 și 86), închizătorul Răzvan Ailenei (minutul 59) și internaționalul sud-african Johannes Van Heerden (minutul 76). La diferența de 35 de puncte consemnată la final mai contribuie și uvertura fijiană de 31 de ani Taniela Maravunawasawasa autor a două drop-goluri (minutele 74 și 80) precum și cele trei transformări reușite de Luke Samoa, cel care în această stagiune a ajuns la borna 97 a puncte reușite (2 eseuri, 27 de transformări, 10 lovituri de pedeapsă și 1 drop-gol).
C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.M.București 44-9 12-9)
Omul meciului: Bidzina Shamkaradze (C.S.M.Știința Baia Mare)
C.S.M.Știința Baia Mare: 15.Luke Samoa, 14.Sikuea Taliauli, 13.Sione Fakaosilea, 12.John Leiataua, 11.Michael Doneghan, 10.Taniela Maravunawasawasa, 9.Bidzina Shamkaradze-cpt, 1.Constantin Pristaviță, 2.Iuri Natriashvili, 3.Nailago Waisea, 4.Johannes Van Heerden, 5.Marius Dănilă, 6.Cristian Chirică, 7.Sean Morrell, 8.Răzvan Ailenei
Rezerve: 16.Florin Bărdașu, 17.Mihai Dico, 18.Paul Rusu, 19.Florian Roșu, 20.Alexandru Țiglă, 21.Ionuț Botezatu, 22.Alexandru Bucur, 23.Andrei Iurea
Antrenori: Eugen Apjok, Vasile Lucaci
C.S.M.București: 15.Sioeli Lama, 14.Jack Cobden, 13.Moa Mua Maliepo, 12.Paula Kinikinilau, 11.Livinai Tuicakau, 10.Darren Marc Baron, 9.Daniel Faasen, 1.Paul Petucher, 2.Tongia Makefu, 3.Florin Gorun, 4.Kamil Sobota, 5.Petre Neacșu, 6.Mario Arvinte, 7.Adrian Ion-cpt, 8.Daniel Carpo
Rezerve: 16.Alexandru Tutunea, 17.Alexandru Savin, 18.Johannes Bezuidenhout, 19.Ionuț Macoveanu, 20.George Tudor, 21.Johnny Sola, 22.Victor Dumitru, 23.Marian Ispir
Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare vor juca finala SuperLigii CEC Bank la rugby, după ce echipa bănățeană, campioana en titre, a învins-o pe CSA Steaua cu scorul de 12-5 (6-0), sâmbătă, în Ghencea, în a doua semifinală a competiției.
Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri din Irlanda, formată din Jonny Erskine, Chris Harrington și Rob Watson, ajutați de Teodor Rotaru și Kevin Beggs.
În finala mică, CSM București o va înfrunta pe CSA Steaua.
Finalele SuperLigii CEC Bank la rugby vor avea loc la București, pe 28 mai, pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf”.