Acasăoameni noiDNA LA SIGHET – Dosar uriaș de corupție!

DNA LA SIGHET – Dosar uriaș de corupție!

spot_img

DISTRIBUIȚI

DNA LA SIGHET  Un megadosar de corupție se află pe masa procurorilor DNA în acest moment. Vizate sunt Spitalul municipal Sighet, Direcția de Asistență Socială Sighet, precum și mai mulți operatori medicali privați din zonă. Procurorii suspectează că în perioada 2015 – 2016 s-au făcut zeci de angajări în mod ilegal, existând mai multe persoane suspectate de dare / luare de mită, relatează Sighet247. Conform unor informații obținute pe surse se pare că există două metode prin care s-au efectuat aceste angajări în mod ilegal.


O primă metodă de angajări ilegale constă în faptul că peste 40 de persoane au fost angajate în cursul anului trecut pe post de infirmiere / asistenți medical la mai mulți operatori privați din zona Maramureșului Istoric: cabinete medicale private, laboratoare de analize etc. În timp foarte scurt, aceste persoane au fost detașate pe durată determinată la Direcția de Asistență Socială Sighet, de unde au fost transferate tot în timp foarte scurt la Spitalul municipal Sighet cu angajare pe perioadă nedeterminată.

Procurorii suspectează mai multe persoane cu funcție de conducere din Spitalul municipal Sighet (printre care și pe fostul manager Alexandru Oros), Direcția de Asistență Socială Sighet (printre care și fosta directoare Delescu Georgeta) că au organizat această filieră de angajări ilegale. Conform informațiilor deținute, se pare că „taxa de angajare” (mita) varia între 500 – 1.000 euro pentru un post de infirmier și între 2.000 – 4.000 euro pentru un post de asistent medical.

Procurorii DNA mai anchetează modul în care anumiți angajați ai Spitalului au fost avansați pe funcții superioare / alte funcții decât cele deținute, fără a se respecta condițiile legale de avansare / angajare. Adică, cu alte cuvinte, nu au fost organizate concursuri. Conform informațiilor deținute, în acest caz este vorba de 25 de infirmiere care între timp și-au finalizat cursurile de asistent medical.

Conform legii, acestea puteau participa la concurs dacă doreau să treacă de la postul de infirmier la cel de asistent. Nici în acest caz legea nu ar fi fost respectată, acestea trecând direct de pe postul de infirmier pe cel de asistent medical. Practic, la intrarea în concediul de odihnă persoanele în cauză erau angajate pe funcție de infirmier, iar la întoarcerea din concediu pe cartea de muncă scria asistent medical.

Și în acest caz, conform informațiilor obținute pe surse, se vorbește despre o „taxă de angajare” cuprinsă între 1.000 – 2.000 de euro / persoană.

Mai multe, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA