AcasăActualitateSocialDEZBATERI - Poliţiştii au discutat cu elevii despre pericolele care se ascund...

DEZBATERI – Poliţiştii au discutat cu elevii despre pericolele care se ascund în spatele monitorului

spot_img

DISTRIBUIȚI

DEZBATERI Este o realitate faptul că internetul ne-a invadat viaţa şi că pe zi ce trece devenim tot mai dependenţi de serviciile pe care acesta le oferă, respectiv cumpărături sau plăţi, conversaţii, vizionări de filme etc.

DEZBATERI Dar dincolo de beneficiile pe care le oferă, internetul ne poate transforma uneori în victime.

Şi pentru că tinerii sunt cei mai deschişi la noile tehnologii, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întâlnit ieri, 14 martie, cu elevii Şcolii Gimnaziale Al. Ioan Cuza din Baia Mare pentru a discuta despre pericolele care se ascund dincolo de monitor.

Elevii, fiecare cu conturi pe paginile de socializare, s-au dovedit buni cunoscători ai acestui domeniu. Unii dintre ei, cu liste impresionante de prieteni, majoritatea necunoscuţi, sunt posibile victime ale fenomenului de bullying tot mai răspândit în mediul online. Fenomenul constă în excluderea, umilirea sau luarea în derâdere a cuiva, şi poate îmbrăca şi alte forme de abuz emoţional şi fizic.

Dezbaterea s-a axat pe situaţiile care conduc la acest fenomen precum şi efectele asupra tuturor celor implicaţi, indiferent de rolul de victimă, agresor sau martor. Cu exemple concrete expuse, poliţiştii le-au transmis elevilor sfaturi pentru a nu ajunge în situaţii critice dar şi cum să contracareze eventualele atacuri venite din partea instigatorilor.

De asemenea, elevii au fost avertizaţi cu privire la faptul că în spatele unui profil se pot ascunde persoane care îşi declină o identitate falsă. Acestea, cu ajutorul unor strategii persuasive, îi pot convinge să le trimită fotografii cu caracter indecent sau compromiţător. De aici mai este doar un pas până la şantaj sau alte forme de hărţuire şi intimidare.

În cadrul discuţiilor interactive, poliţiştii i-au sfătuit pe elevi să apeleze la poliţie ori de câte ori consideră că sunt în pericol sau să solicite consiliere şi îndrumare apelând la Asociaţia Telefonul Copilului, 116111.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA