Potrivit mai multor zvonuri, masonii ar controla lumea din umbră, prin intermediul unui potențator de aromă. Se pare că acesta ar fi adăugat, în cantități industriale, în amestecurile de condimente și mirodenii, precum și în supele la plic.
Într-un raport prezentat în 2006, în fața comisiei de experți pentru aditivi alimentari din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății și intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” (The Slow Poisoning of Mankind), cercetătorul John Erb a prezentat mai multe efecte ale glutamatului de monosodiu asupra animalelor și oamenilor.
Deși guvernele cunosc efectele nocive ale glutamatului, nu iau nicio măsură în această privință. Ba mai mult, această substanță este ascunsă sub denumirea de E621, pentru că așa cer regulamentele.
Potrivit unui studiu efectuat de doi specialiști, F. Bellisle și M. Monneuse, este nevoie de doar 0,6% din nociva substanță pentru a-i determina pe oameni să mănânce mai mult și mai repede.
Astfel, la un consum de 2 kilograme de alimente pe zi, un adult introduce în organismul său 12 grame de otravă, care este suficientă pentru a ucide pe loc un șobolan de 1 kilogram.
Glutamatul acționează ca un stimulent la nivelul creierului. El păcălește întregul organism, mai ales gustul, care pare să fie bun chiar dacă alimentul este stricat sau deteriorat. De asemenea, distruge sistemul nervos și crește riscul de epilepsie.
Pe lângă aceste efecte, se numără și derelglările hormonale, scăderea puterii de concentrare, distrugerea neuroniilor, determinarea unui comportament antisocial și agresiv.
Printre cele mai frecvente surse de glutamat, regăsim: proteinele texturate, carrageenan, guma vegetală, condimentele, aromele, aromele naturale, aroma de carne de pui, aroma de carnea de vită, aroma de carne de porc, aromă de fum, bulionul, concentratul de roșii, supa de carne, malț din orz, extractul de malț, aromă de malț, proteine din lapte, izolatul proteic din lapte, concentratul proteic din lapte, proteina din soia, izolatul proteic din soia, concentratul proteic din soia, sosul de soia ,extractul de soia.
Glutamatul de monosodiu este un ucigaș silențios, care acționează în serie și care va determină scăderea masivă a populației de pe Terra.