DENUNȚ Curtea de Apel Timişoara a discutat vineri contestaţia formulată de procurorii DIICOT în dosarul de contrabandă în care 17 poliţişti de frontieră de la Moraviţa au fost puşi sub acuzare. Printre ultimii rămaşi în arest preventiv, fostul şef al PTF Moraviţa, Gabriel Furcea, a declarat în faţa instanţei că vrea să spună tot ce ştie, lăsând să se înţeleagă că denunţul său îi vizează pe superiorii săi, care nu ar fi străini de corupţia din vamă.
Procurorii DIICOT însoţiţi de forţele speciale ale Jandarmeriei au descins la sfârşitul lunii mai în Vama Moraviţa într-un amplu dosar de contrabandă. Ancheta a ajuns până la poliţiştii de frontieră în frunte cu şeful Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, Gabriel Furcea. În cadrul anchetei, 17 poliţişti de frontieră au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv.
Între timp, unii dintre frontieriştii din dosar au fost eliberaţi sub control judiciar sau plasaţi în arest la domiciliu, în arest preventiv rămânând doar trei poliţişti de frontieră, printre care şeful PTF Moraviţa, Gabriel Furcea şi şeful de tură Adi Cristian Sturza-Deak. Tribunalul Timiş a judecat miercuri cererea de prelungire a arestului preventiv pentru poliţiştii de frontieră rămaşi în arest, iar judecătorii au dispus plasarea lor din arest preventiv în arest la domiciliu. DIICOT a contestat decizia Tribunalului Timiş, la Curtea de Apel, contestaţie care s-a judecat vineri.
În cadrul şedinţei de judecată avocatul lui Sturza a cerut plasarea poliţistului în arest la domiciliu, arătând că inculpatul a coolaborat cu anchetatorii şi a recunoscut toate acuzaţiile care i se aduc, nemaiputând să influenţeze în niciun fel ancheta. Florian Alexandru Neagu, aocatul fostului şef al PTF Moraviţa, a cerut în instanţă plasarea lui Gabriel Furcea în arest la domiciliu, arătând totodată că frontieristul a recunoscut acuzaţiile şi este hotărât să depună denunţ cu privire la tot ce ştie despre corupţia din vamă, care nu ar avea loc fără ştiinţa superiorilor ierarhici.
Sursă