E.ON România, una dintre cele mai importante companii energetice la nivel naţional, face un nou pas important pentru consolidarea parteneriatului cu Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), prin donarea de echipamente speciale de protecţie destinate echipelor de salvatori.
Beneficiare ale donaţiilor sunt unităţile SMURD din judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Mureş, Covasna şi Braşov unde a fost identificată o nevoie imediată de peste 320 de echipamente speciale de protecţie. Aceste echipamente sunt destinate noilor echipe de intervenţie înfiinţate în judeţele menţionate, precum şi înlocuirii echipamentelor uzate. În total, peste 100 de echipaje de prim-ajutor de pe ambulanţele SMURD vor fi dotate cu aceste echipamente de protecţie pentru a interveni în siguranţă în situaţii de urgenţă.
Prin această acţiune, E.ON îşi consolidează parteneriatul strategic cu SMURD început în urmă cu 6 ani, când a fost printre primele companii private care s-au implicat în susţinerea directă a activităţii acestui serviciu de urgenţă.
„Aveam mare nevoie de aceste echipamente întrucât SMURD este un serviciu în continuă expansiune şi aproape lunar punem bazele a noi echipe de intervenţie. De aceea, sprijinul venit din partea Grupului E.ON ne ajută să beneficiem de o protecţie sporită prin intermediul acestor echipamente speciale”, a declarat fondatorul SMURD dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi Familiei.
Sprijinul acordat de E.ON în toţi aceşti ani depăşeşte suma de 380.000 de euro, banii fiind destinaţi finanţării de proiecte importante de dezvoltare ale SMURD. Dintre acestea amintim dotarea bazei aeriene SMURD, organizarea de cursuri pentru formarea salvatorilor şi asistenţei medicale de urgenţă, achiziţionarea de echipamente şi susţinerea campaniei de promovare a serviciilor medicale de urgenţă, precum şi a strângerii de fonduri pentru dezvoltarea acestui sistem.
De asemenea, în urma parteneriatului cu SMURD, angajaţii E.ON beneficiază de cursuri de prim-ajutor şi instruire pentru cazurile de intervenţie de urgenţă.
„Profesionalismul şi performanţele personalului SMURD sunt binecunoscute şi sunt demonstrate prin miile de vieţi salvate de la înfiinţarea sa. Parteneriatul este doar una dintre modalităţile prin care Grupul E.ON încearcă să contribuie la sănătatea comunităţilor locale unde activează”, a declarat dl. Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.
Despre SMURD şi Fundaţia pentru SMURD
Bazele actualului serviciu de urgenţă SMURD au fost puse în 1990, la iniţiativa dr. Raed Arafat, alături de mai mulţi voluntari: studenţi, medici şi asistenţi medicali. SMURD este un serviciu public fără personalitate juridică, în cadrul căruia lucrează trei categorii de angajaţi, respectiv: personal medical – angajaţi ai spitalelor pentru echipajele de terapie intensivă mobilă şi salvare aeriană, pompieri – angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi piloţi – angajaţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Înfiinţată în anul 2006, Fundaţia pentru SMURD este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituţie sau persoană, română sau străină. Scopul ei este de a susţine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Fundaţia pentru SMURD are ca obiectiv să contribuie la formarea unui sistem integrat de asistenţă medicală, tehnică de urgenţă şi prim-ajutor prin intermediul unor parteneriate durabile între instituţiile abilitate (cum ar fi Ministerul Administraţiei şi Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Unitatea Specială de Aviaţie, Ministerul Sănătăţii), administraţiile publice locale şi alte companii şi organisme responsabile şi dornice să se implice în acest sens. Activitatea Fundaţiei pentru SMURD este susţinută cu ajutorul fondurilor provenite din contribuţia de 2%, precum şi din donaţii, sponsorizări şi alte surse.
Despre E.ON România
Grupul E.ON în România este activ pe piaţa de energie locală în domeniile furnizării şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, deservind 2,9 milioane de clienţi. Aria de activitate a companiilor E.ON acoperă 20 de judeţe în partea de nord a ţării. Compania platformă, E.ON România, deţine un pachet de 51% din acţiuni la fiecare din companiile E.ON Energie România, E.ON Gaz Distribuţie şi E.ON Moldova Distribuţie, precum şi 100% din acţiunile companiei E.ON Regenerabile România.
Sursa: Comunicat de presa EON Gaz Romania