DATORITĂ CALITĂȚII ACTULUI MEDICAL ȘI A CONDIȚIILOR OPTIME Calitatea actului medical de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare a transformat unitatea medicală într-unul dintre cele mai solicitate spitale din judeţ. Tot mai mulţi pacienţi aleg să fie consultaţi sau să primească tratament aici. Aceștia sunt convinşi de profesionalismul personalului, de la medici până la cei care se ocupă de curăţenie.
„Dacă facem o comparaţie între lunile Ianuarie şi Februarie cu perioada similară a anului trecut putem observa o creştere substanţială a numărului de pacienţi internaţi în regim de spitalizare de zi şi consultaţi în Camera de gardă. Dacă în luna Februarie a anului trecut erau peste 1900 de cazuri, în acest an s-au înregistrat peste 2700 de cazuri şi mai sunt câteva zile până la finalul lunii”, a subliniat dr. Sorina Bîrle, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.
Statisticile arată că Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare are doar 7% din numărul de paturi pentru spitalizare de zi existente în unităţile medicale cu paturi din Maramureş. În schimb, asigură nu mai puţin de 21% din numărul total al spitalizărilor de zi.
„Calitatea actului medical este foarte bună iar acest lucru îi determină pe pacienţi să se adreseze spitalului pentru a beneficia de servicii medicale la standarde înalte. Se elimină astfel costurile pe care le implică internarea permanentă: , cheltuielile aferente unui pat de spitalizare continuă, costurile cu utilităţile, cu hrana pacienţilor”, a spus dr. Sorina Bîrle, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.
Dacă în anul 2012 în luna Februarie, numărul internărilor de zi era de 12, în această lună internările au ajuns la 112 pe zi. Creşterea este pusă şi pe seama numărului foarte mare de îmbolnăviri „de sezon”.
„La sfârşitul săptămânii trecute, când am asigurat serviciul de gardă în Camera de Gardă la Secţia de Boli Infecţioase, am avut un număr de 84 de consultaţii şi au predominat infecţiile respiratorii atât la copii cât şi la adulţi. Această creştere a numărului de îmbolnăviri dovedeşte că medicii specialişti de boli infecţioase prestează servicii medicale de calitate, dar în acelaşi timp numărul crescut de bolnavi arată că pacienţii nu înţeleg ce înseamnă prevenirea bolii şi acordarea unei atenţii sporite pentru sănătatea proprie”, a spus dr. Viorica Cherecheş, medic primar Boli Infecţioase.
ActualMM