Fostul realizator de televiziune a fost condamnat azi la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul accidentului rutier provocat anul trecut şi un termen de încercare de patru ani şi şase luni. De asemenea, potrivit instanţei, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată de 300 de lei şi urmează să i se restituie autoturismul implicat în accidentul petrecut în 16 octombrie 2011, în apropierea localităţii braşovene Timişul de Sus.
În schimb, autoturismul Dacia Logan în care se aflau cele trei victime ale lui Huidu va rămâne în custodia anchetatorilor ca mijloc de probă la dosar.
Sentinţa Judecătoriei Braşov nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.
Huidu este acuzat în acest caz de ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi, produs anul trecut în zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov. Procurorii au cerut închisoare cu suspendare, iar avocaţii lui Huidu au fost de acord. În schimb, avocaţii familiilor victimelor au dorit ca fostul realizator TV să ajungă după gratii.
Şerban Huidu le-a spus magistraţilor la primul termen al procesului că îi pare foarte rău pentru tragedie şi că îşi asumă responsabilitatea, în timp ce familiile victimelor au cerut ca acesta să fie condamnat la închisoare cu executare.
În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora.
Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului maşina condusă de Şerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens.
„Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului”, potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, în 23 martie 2012, Parchetului.
D`ale Justiției române! Şerban Huidu, condamnat la 2 ani şi şase luni cu suspendare!
loading...